Ανοδικά η Wall μετά τις χθεσινές απώλειες

Ανοδικά η Wall μετά τις χθεσινές απώλειες

Με μικρά κέρδη συνεχίζει τις σημερινές συναλλαγές μετά τη διακοπή του κερδοφόρου σερί των S&P 500 και Dow Jones.

H επιβράδυνση των νέων κρουσμάτων στις ΗΠΑ και η αισιοδοξία ότι η επιστημονική κοινότητα βρίσκεται κοντά στη δημιουργία εμβολίου για να βγει στην αγορά.

Όπως σχολιάζουν οι αναλυτές παρά το γεγονός ότι δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις Ρεπουμπλικάνων-Δημοκρατικών για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας, επισκιάζεται από την καλύτερη εικόνα που εμφανίζει η πανδημία στη χώρα το τελευταίο διάστημα.

Σε αυτό το κλίμα,  ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 1% ή 273 μονάδες και κινείται στις 27.960 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται  κατά 1,54% ή 169 μονάδες στις 10.952 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 1% ή 35 μονάδες και κινείται στις 3.371 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, αύξηση 0,6% κατέγραψαν οι τιμές καταναλωτή τον Ιούλιο στις ΗΠΑ σε μια ένδειξη ότι ο πληθωρισμός ενισχύεται μετά την σημαντική υποχώρηση κατά την κορύφωση της πανδημίας. Οικονομολόγοι μάλιστα που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις ανέμεναν αύξηση μικρότερη της τάξεως του 0,3%.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Tesla κάνει άλμα 5,5% μετά την έγκριση του ΔΣ για split της μετοχής σε αναλογία 5 νέων προς μία παλαιά.

Νωρίτερα με μικτές τάσεις ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τον Shanghai Composite να χάνει 0,63%.