Ανοδικά η Ευρώπη με το «βλέμμα» στις κεντρικές τράπεζες

Ανοδικά η Ευρώπη με το «βλέμμα» στις κεντρικές τράπεζες

Κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο περιμένουν τις συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών, οι οποίες ενδέχεται να αποφασίσουν περαιτέρω μέτρα τόνωσης για την επανεκκίνηση των οικονομιών που έχουν πληγεί σοβαρά από την πανδημία.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 1,6%, με τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας να ενισχύεται 2,7% και να οδηγεί τα κέρδη καθώς όλοι οι τομείς και τα μεγάλα χρηματιστήρια κινούνται σε θετικό έδαφος.

Στην Γερμανία, άνοδο 2,47% καταγράφει ο δείκτης DAX που βρίσκεται στις 10.590 μονάδες, ενώ ο γαλλικός δείκτης CAC 40 κερδίζει 1,97% και διαμορφώνεται στις 4.479 μονάδες.

Κέρδη καταγράφει και ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 που βρίσκεται στις 5.850 μονάδες, με κέρδη 1,67%, όπως και ο ιταλικός FTSE MIB που ενισχύεται 2,31%.

Τέλος, στις 6.734 μονάδες βρίσκεται ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 σημειώνοντας κέρδη 1,82%.

Οι επενδυτές στην Ευρώπη παρακολουθούν την προσπάθεια των κυβερνήσεων να βγουν σταδιακά από τα περιοριστικά μέτρα τα οποία έχουν φέρει ύφεση στις οικονομίες της Ένωσης.

Σημειώνεται πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει μια διήμερη συνάντηση που ξεκινά την Τρίτη και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) συνεδριάζει την Πέμπτη.

Τα χρηματιστήρια στην Ασία σημείωσαν άνοδο νωρίτερα, με την Τράπεζα της Ιαπωνίας να συνεδριάζει με θέμα την νομισματική πολιτική. Οι επενδυτές παρακολουθούν τις κινήσεις της κεντρικής τράπεζας στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας.

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων από κορονοϊό σε όλο τον κόσμο είναι τώρα πάνω από 2,96 εκατομμύρια και τουλάχιστον 206.265 άνθρωποι έχουν πεθάνει, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.