Ανοδικά η Wall Street παρά τις απώλειες της Boeing

Ανοδικά η Wall Street παρά τις απώλειες της Boeing

Ανοδικά κινούνται οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street και αυτό παρά τις σημαντικές απώλειες που καταγράφει η μετοχή της Boeing μετά το τραγικό δυστύχημα με το αεροσκάφος της Athiopian Airlines.

Συγκεκριμένα, η Boeing βλέπει τη μετοχή της να υποχωρεί άνω του 6%, ωστόσο η Wall Street βρίσκει σήμερα στήριγμα στις μετοχές των Facebook και Apple, οι οποίες σημειώνουν άνοδο 2,1% και 3,1% αντίστοιχα.

Έτσι αν και αρχικά ο Dow σημείωνε απώλειες σχεδόν 200 μονάδων στη συνέχεια ανέκαμψε και πλέον διαπραγματεύεται ανοδικά κατά 0,35% με κέρδη 88 μονάδων. Ο S&P 500 κερδίζει κατά 1,04% και 29 μονάδες. Αντίστοιχα, ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει κέρδη  κατά 1,18% και 111 μονάδες.

Πιθανό θετικό ξεκίνημα της εβδομάδας καθώς την προηγούμενη εβδομάδα οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες κατέγραψαν τη χειρότερή τους επίδοση για το 2019, καθώς αναζωπυρώθηκαν οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας.

Υπενθυμίζεται, ότι η ΕΚΤ εκτίμησε ότι η Ευρωζώνη θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1,1% το 2019, όταν μόλις πριν από τρεις μήνες τοποθετούσε τη μεγέθυνση του ΑΕΠ των χωρών-μελών του ευρώ στο 1,7%. Σε αυτό το πλαίσιο το Εκτελεστικό της Συμβούλιο που συνεδρίασε χτες ανακοίνωσε νέο γύρο φθηνής και πιο μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης για τις τράπεζες της Ευρωζώνης (TLTRO-III), με στόχο να τις βοηθήσει να δανειστούν με πιο ευνοϊκούς όρους και ακολούθως να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία.