Ανοδικά η Wall Street με ώθηση από Coca Cola και United Technologies

Ανοδικά η Wall Street με ώθηση από Coca Cola και United Technologies

Με θετικά πρόσημα διαπραγματεύονται οι βασικοί δείκτες της Wall Street, μετά τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε σειρά εταιρειών σήμερα, ανάμεσα στις οποίες η Coca Cola και η United Technologies.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται στις 27.254 με άνοδο 0,3%, ο διευρυμένος S&P ενισχύεται κατά 0,24% και βρίσκεται στις 2.992 μονάδες, όπως και ο τεχνολογικός Nasdaq που κερδίζει 15,5 μονάδες ή 0,2% και κινείται στις 8.219 μονάδες.

Σημαντική ώθηση στον Dow δίνει η μετοχή της Coca Cola που ενισχύεται άνω του 5% καθώς ανακοίνωσε αυξημένα έσοδα αλλά και καθαρά κέρδη. Συγκεκριμένα τα έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 2,6 δισ. δολάρια ή 61 σεντς ανά μετοχή, έναντι 2,3 δισ. δολαρίων ή 54 σεντς ανά μετοχή που είχαν καταγραφεί το ίδιο διάστημα πέρυσι. Παράλληλα, τα έσοδά της ανήλθαν στα 10 δισ. δολάρια, σημαντικά αυξημένα από τα 9,4 δισ. την ίδια περίοδο πέρυσι και καλύτερα έναντι των εκτιμήσεων αναλυτών που τα προέβλεπαν στα 9,9 δισ.

Θετική απόδοση παρουσιάζει και η μετοχή της United Technologies, που βρίσκεται στα +1,5% και που παρουσίασε χαμηλότερα καθαρά κέρδη δεύτερου εξαμήνου μεν, στα 1,9 δισ. δολάρια από τα 2 δισ. το προηγούμενο έτος, αλλά πολύ καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Την ίδια στιγμή τα έσοδά της αυξήθηκαν στα 19,63 δισ. από τα 16,7 δισ. το ίδιο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Στα υπόλοιπα νέα που απασχολούν τους επενδυτές, ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε αργά χθες, Δευτέρα, ότι κατέληξε σε συμφωνία με την αντιπολίτευση των Δημοκρατικών για τον προϋπολογισμό της χώρας, γεγονός που σημαίνει ότι θα αποφευχθεί νέα «παράλυση» του ομοσπονδιακού κρατικού μηχανισμού (shutdown), ως τις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

Τέλος, στις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, νέος πρόεδρος των Συντηρητικών εξελέγη ο 55χρονος πρώην δήμαρχος του Λονδίνου και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος θα διαδεχθεί και την Τερέζα Μέι στην πρωθυπουργία.