Οι απειλές Τραμπ ρίχνουν τη Wall- Άνω του 1,5% οι απώλειες

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018, 17:14
-A +A

Με σημαντικές απώλειες συνεχίζουν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με το επενδυτικό κλίμα να επηρεάζεται τόσο από την κατακόρυφη πτώση της τιμής του brent όσο και από τις νέες απειλές Τραμπ κατά των εμπορικών του εταίρων για επιβολή νέων δασμών.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 404,01 μονάδες ή 1,65% και κινείται στις 24.177 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 193,89 μονάδες ή 2,51% και βρίσκεται στις 7.500 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 44,36 μονάδες ή 1,60% και κινείται στις 2.710 μονάδες.

Νέο μέτωπο κατά της Κίνας φέρεται να ανοίγει ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σχεδιάζει να επιβάλλει εμπόδια σε κινεζικές εταιρείες που θέλουν να επενδύσουν στον τεχνολογικό κλάδο των ΗΠΑ αλλά και να περιορίσει τις εξαγωγές τεχνολογίας στην Κίνα. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η αμερικανική κυβέρνηση, καταρτίζει νέους κανόνες που θα απαγορεύουν σε εταιρείες, των οποίων το 25% και άνω του μετοχικού κεφαλαίου είναι κινεζικής ιδιοκτησίας, να εξαγοράζουν αμερικανικές εταιρείες που κατέχουν «σημαντικές τεχνολογίες». Σύμφωνα με το Reuters, υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι το παραπάνω ποσοστό ενδέχεται να μεταβληθεί μέχρι την ανακοίνωση των μέτρων.

Στα 64 δολάρια το βαρέλι υποχώρησε το πετρέλαιο, καθώς η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία ετοιμάζονται για σύγκρουση με τους υπόλοιπους παραγωγούς πετρελαίου εντός του OPEC σχετικά με το αν θα αυξήσουν την παραγωγή και ενώ Κίνα και ΗΠΑ ανταλλάζουν «πυρά» για το εμπόριο.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Harley-Davidson Inc υποχωρεί κατά 2,22% καθώς σύμφωνα με την εταιρεία οι αύξηση των δασμών από την Ευρωπαική Ένωση, στο 31% από 6% θα αυξήσει το κόστος της παραγωγής.

Στο μεταξύ, η μετοχή General Electric Co χάνει 1,2% με τον όμιλο να βρίσκεται κοντά στην πώληση μια βιομηχανικής μονάδας έναντι 3 δισ. δολαρίων.

Νωρίτερα, με απώλειες ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι ασιατικές αγορές με τους επενδυτές ανησυχούν για τη συνέχεια του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα