Ανέκτησε τις 27.000 μονάδες ο Dow με οδηγό την Apple

Ανέκτησε τις 27.000 μονάδες ο Dow με οδηγό την Apple

Την έκτη διαδοχική συνεδρίαση κερδών συμπλήρωσε η αμερικανική αγορά, με τον βιομηχανικό δείκτη να επανακτά πειστικά τις 27.000 μονάδες και τη μετοχή της Apple να ηγείται των κερδών μετά την παρουσίαση των νέων προϊόντων της.

Ειδικότερα, ο Dow Jones ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του στις 27.134 μονάδες έχοντας ενισχυθεί κατά 227 μονάδες ή 0,85%, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P κέρδισε 21,54 μονάδες ή 0,72% και έκλεισε στις 3.000 μονάδες. Ακόμα καλύτερη πορεία με κέρδη 1,06% πραγματοποίησε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που έκλεισε στις 8.169 μονάδες έχοντας κερδίσει 85 μονάδες.

Ισχυρά κέρδη παρουσίασε η μετοχή της Apple που έκλεισε με άνοδο 3,18%, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός παρουσίασε χθες στην έδρα του στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια τις νέες συσκευές smartphones, ενώ ανακοίνωσε πως στα τέλη Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η κυκλοφορία ενός φθηνότερου iPhone 11.

Παράλληλα γνωστοποίησε το τιμολόγιο των νέων υπηρεσιών της τόσο για τα βιντεοπαιχνίδια Arcade όσο και για το τηλεοπτικό streaming Apple TV+, όπου μηνιαία συνδρομή για κάθε ένα από τα παραπάνω θα ανέρχεται μόλις στα 4,99 δολάρια.

Περαιτέρω ώθηση στον Dow Jones έδωσε η Boeing, που είδε τη μετοχή της να ενισχύεται κατά 3,64%.

Στις υπόλοιπες εξελίξεις που εξετάζουν οι επενδυτές, στο μέτωπο του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας το Πεκίνο εξαίρεσε σήμερα 16 αμερικανικά προϊόντα από τη λίστα της τελευταίας δέσμης δασμών του, σε μια ένδειξη αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη.

Στα μακροοικονομικά νέα των ΗΠΑ, άνοδο κατά 0,1% κατέγραψε ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας της χώρας, έναντι των εκτιμήσεων ότι θα παρέμενε αμετάβλητος.

Σημειώνεται ακόμα ότι ισχυρές απώλειες κατέγραψαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, στον απόηχο της είδησης ότι ο Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο άρσης μέρους των κυρώσεων των ΗΠΑ στο Ιράν, ενώ παράλληλα ο ΟΠΕΚ υποβάθμισε τις εκτιμήσεις του για την πετρελαϊκή ζήτηση το 2019.

Τέλος, νωρίτερα σήμερα με κέρδη είχαν κλείσει στην πλειοψηφία τους οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την αυριανή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κέντρικης Τράπεζας εκτιμώντας ότι θα ανακοινωθεί νέο πακέτο με μέτρα τόνωσης της οικονομίας.