Αναθεώρηση των δεικτών του ΧΑ - Στον ΓΔ εισάγονται οι Entersoft και Centric

Αναθεώρηση των δεικτών του ΧΑ - Στον ΓΔ εισάγονται οι Entersoft και Centric

Στο Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών εισάγονται οι μετοχές των Entersoft και Centric σύμφωνα με την εξαμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών, παίρνοντας τη θέση των Κλουκίνας Λάππας και Μοτοδυναμική που διαγράφονται. Πρόκειται για την περίοδο Μάιος 2020 έως Οκτώβριος 2020, ενώ οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από τη συνεδρίαση της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου.

Επίσης, αυξάνεται η στάθμιση της Lamda Development στο Γ.Δ. από 40% σε 48%, ενώ της Αλουμύλ μειώνεται από 29% σε 21%.

Επιλαχούσες μετοχές στο Γ.Δ. είναι οι Κλουκίνας Λάππας, Byte Computer, ΕΚΤΕΡ, Έλαστρον, Mevaco, Paperpack, Δρομέας, Μοτοδυναμική, Γενική Εμπορίου και Καραμολέγκος.

Στο Δείκτη Συνολικής Απόδοσης Γενικού Δείκτη Τιμών Χ.Α. εισάγονται επίσης οι Entersoft και Centric με παράλληλη διαγραφή των Κλουκίνας Λάππας και Μοτοδυναμική. Στο Δείκτη ATHEX Select Plus εισάγεται η μετοχή της Ευρωπαϊκής Πίστης, ενώ διαγράφεται αυτή της ΔΕΗ. Όπως σημειώνει το Χ.Α., οι συντελεστές στάθμισης (Capping Factors) των μετοχών που συμμετέχουν στη σύνθεση των δεικτών θα υπολογιστούν με βάση το κλείσιμο της συνεδρίασης της Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου 2020, οι αλλαγές θα γίνουν μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της Παρασκευής 18 Δεκεμβρίου 2020, οπότε θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου.