Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές μετά τον χθεσινό «σεισμό»

Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές μετά τον χθεσινό «σεισμό»

Με κέρδη κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, έπειτα από τον χθεσινό «σεισμό» που τα οδήγησε σε χαμηλά δύο ετών με απώλειες της τάξης του 3%. 

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,6% με όλους τους επιμέρους κλάδους να διαπραγματεύονται σε θετικό έδαφος. 

Κέρδη καταγράφει και ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνοντας άνοδο 1,55% στις 6.807 μονάδες, ενώ και ο γερμανικός DAX σημειώνει κέρδη 0,73% στις 10.889 μονάδες.

Στη Γαλλία ο CAC 40 καταγράφει κέρδη 1,37% στις 4.845 μονάδες, ενώ στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,96% στις 18.823 μονάδες, με τον IBEX 35 στην Ισπανία να ενισχύεται 1,11% στις 8.861 μονάδες.

Στο επίκεντρο των αγορών συνεχίζουν να βρίσκονται οι εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας, έπειτα από τη σύλληψη της οικονομικής διευθύντριας της κινεζικής εταιρείας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Huawei, για πιθανή έκδοση στις ΗΠΑ, με την κατηγορία ότι παραβίασε τις κυρώσεις κατά του Ιράν.

Στην αγορά της ενέργειας, η πολυαναμενόμενη απόφαση του OPEC, ο οποίος συνεδριάζει στη Βιέννη, αναβλήθηκε για σήμερα Παρασκευή. 

Έπειτα από τις χθεσινές απώλειες, που ξεπέρασαν ακόμα και το 4%, σήμερα το πετρέλαιο σημειώνει ήπιες απώλειες. Το Brent υποχωρεί 0,30% στα 59,88 δολάρια, ενώ το West Texas Intermediate (WTI) διαμορφώνεται στα 51,31 δολάρια το βαρέλι, με πτώση 0,35%. 

Παράλληλα, η Γερμανία αναζητά τον αντικαταστάτη της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στο μεγαλύτερο και κυρίαρχο πολιτικό κόμμα της χώρας που την Παρασκευή θα έχει μια κρίσιμη εκλογή.

Στη Δανία, η Danske Bank έχει προγραμματίσει το απόγευμα να πραγματοποιήσει έκτακτη γενική συνέλευση για την εκλογή νέου προέδρου και αντιπροέδρου της, μετά το σκάνδαλο με τις παράνομες δραστηριότητες.