Ανακάμπτουν οι ασιατικές αγορές καθώς «υποχωρεί» ο κορονοϊός στη Κίνα

Ανακάμπτουν οι ασιατικές αγορές καθώς «υποχωρεί» ο κορονοϊός στη Κίνα

Με σημαντικά κέρδη και τη Νότια Κορέα με το Χονγκ Κονγκ να βλέπουν τους δείκτες τους άνω του 4% κινούνται οι αγορές της Ασίας, καθώς για δεύτερη διαδοχική ημέρα δεν εντοπίστηκε κανένα εγχώριο κρούσμα μετάδοσης του νέου κορονοϊού στην Κίνα.

Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 39 νέα κρούσμα του Covid-19, αλλά σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές πρόκειται για ανθρωπους που έφθασαν στη χώρα μολυσμένοι από τον ιο όλοι από το εξωτερικό.

Σε αυτό το κλίμα, μετά τις βαριές απώλειες χτες, ο Kospi στη Νότια Κορέα καταγράφει άλμα 7,44% και κινείται στις 1.566 μονάδες, ενώ στο Χονγκ Κονγκ Hang Seng ενισχύεται κατά 4,13% και βρίσκεται στις 22.605 μονάδες.

Θετική εικόνα αλλά με μικρότερα κέρδη παρουσιάζει ο Shanghai composite στην Κίνα που κερδίζει 1,6% και βρίσκεται στις 2.745 μονάδες, στην Σιγκαπούρη ο Straits Times κερδίζει επίσης 1,7% στις 2,352 μονάδες, ενώ στην Ιαπωνία η αγορά παρέμενει κλειστή λόγω αργίας.

Περαιτέρω ώθηση στις αγορές της Ασίας δίνουν οι μαζικές παρεμβάσεις από κεντρικές τράπεζες σε όλο τον πλανήτη με δημοσιονομικά μέτρα «μαμούθ» προκειμένου να περιοριστούν οι οικονομικές επιπτώσεις της έξαρσης του νέου κορονοϊού, καθώς και το γεγονός ότι ανέκαμψαν οι τιμές του πετρελαίου με κέρδη ρεκόρ στις χτεσινές συναλλαγές έπειτα από το κραχ της Τετάρτης.