8ος χρόνος, ημέρα 2279η
Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022

Ανακάμπτουν οι αγορές κρυπτονομισμάτων

 Ανακάμπτουν οι αγορές κρυπτονομισμάτων
φωτογραφία αρχείου
shutterstock

Το συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων κέρδισε περισσότερο από 4% μέσα σε 24 ώρες αφού απείλησε να πέσει κάτω από το ψυχολογικό όριο των $2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Χθες, η συνολική κεφαλαιοποίηση των αγορών κρυπτονομισμάτων βρισκόταν στο κατώφλι της πτώσης κάτω από το όριο των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο.

Την Τρίτη ανέκαμψε κερδίζοντας πάνω από 4% τις τελευταίες 24 ώρες. Την μεγαλύτερη αύξηση σημείωσαν το Ethereum (αύξηση 8%), Solana (8%) και Binance Coin και Polkadot (και τα δύο αυξήθηκαν κατά 11%). Αντίστοιχα και το Bitcoin (4%), Cardano (7%), XRP (6%) και Terra (10%) καταγράφουν κέρδη.

Από τις 24 Δεκεμβρίου, υπήρχε μια ολοένα και μεγαλύτερη ισχύς πωλήσεων σε $BTC που προέρχονταν από το Coinbase.

Αυτή η πίεση πώλησης ουδετεροποιήθηκε στις 6 Ιανουαρίου και μια μέρα αργότερα (στις 7 Ιανουαρίου) υπάρχει ολοένα και μεγαλύτερη αγοραστική πίεση στο Coinbase.

Την Τρίτη παρατηρήθηκε μια τεράστια εκροή BTC αξίας 1 δισ. $ από το ανταλλακτήριο Binance.

Το συναλλαγματικό αποθεματικό στα ανταλλακτήρια έπεσε σε νέο ετήσιο χαμηλό. Η τρέχουσα φάση πώλησης και συσσώρευσης έχει πολλές ομοιότητες με αυτή του Μαΐου έως του Ιουλίου, και όπως δείχνει είναι θέμα χρόνου οι συστηματικοί επενδυτές να ξεκινήσουν να προσθέτουν $BTC στα αποθεματικά τους.

Κατά το 2021, το Ethereum ανέβηκε από τα $735 στα $3.700, σημειώνοντας 164 ημέρες απωλειών και 201 ημερών κερδών. Από την άλλη πλευρά, το ETH διαπραγματεύεται 33% κάτω από το ιστορικό υψηλό των 4.878 $ που είχε σημειώσει πριν από δύο μήνες, δεν υπάρχει τίποτα που να λέει ότι δεν μπορεί να επιστρέψει εκεί.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Jerome Powell διαβεβαίωσε το Κογκρέσο ότι η πολυαναμενόμενη έκθεση της Fed για τα κρυπτονομίσματα θα κυκλοφορήσει «μέσα σε εβδομάδες».

Ο εκτιμώμενος χρόνος δημοσίευσης του Powell ήρθε κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης για την επιβεβαίωσή του ενώπιον της Τραπεζικής Επιτροπής της Γερουσίας στις 11 Ιανουαρίου.

Η έκθεση αναμένεται να επικεντρωθεί στις προοπτικές για ένα ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας - ένα ψηφιακό δολάριο. Η δυνατότητα της Fed να ψηφιοποιήσει το δολάριο έχει αποτελέσει θέμα μεγάλου ενδιαφέροντος για τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων καθώς και για όσους ενδιαφέρονται ευρύτερα για το μέλλον της νομισματικής πολιτικής.

Τον Νοέμβριο, ο Πρόεδρος Μπάιντεν ανανέωσε την θητεία του Powell ως πρόεδρο της Fed.

Ο Powell, ένας Ρεπουμπλικανός, έχει τη φήμη της σταθερότητας που έχει κάνει την επανεκλογή του αρκετά αδιαμφισβήτητη, παρά το γεγονός ότι αρκετοί Δημοκρατικοί γερουσιαστές τον πίεσαν να επεκτείνει το έργο της Fed για τις φυλετικές ανισότητες και την κλιματική αλλαγή, τις οποίες οι Ρεπουμπλικάνοι και ο ίδιος ο Powell θεωρούν γενικά εκτός εντολής της Fed.