Ανακάμπτει η Wall Street μετά τη διήμερη βουτιά

Ανακάμπτει η Wall Street μετά τη διήμερη βουτιά

Με θετικά πρόσημα διαπραγματεύονται και οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, μετά από τις δύο διαδοχικές συνεδριάσεις σημαντικών απωλειών, καθώς η αισιοδοξία δείχνει να επιστρέφει στην αμερικανική αγορά έπειτα από δημοσίευμα του Bloomberg που αναφέρει ότι ΗΠΑ και Κίνα βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης συμφωνίας για τις εμπορικές τους σχέσεις.

Ειδικότερα, στο ζήτημα που αποτελεί βαρόμετρο της επενδυτικής διάθεσης το τελευταίο έτος, πηγές με γνώση των συνομιλιών ανέφεραν στο Bloomberg πως παρά τη ρητορική των τελευταίων ημερών, κυρίως από την πλευρά των προέδρου Τραμπ, Ουάσιγκτον και Πεκίνο βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση της «πρώτης φάσης» μιας μεταξύ τους εμπορικής συμφωνίας, με τις δύο πλευρές να τείνουν να καταλήξουν στο ύψος των δασμών που θα αρθούν εκατέρωθεν.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται άνω των 180 μονάδων, καταγράφοντας άνοδο 0,68% στις 27.692 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κερδίζει 0,58% και κινείται στις 8.570 μονάδες, όπως και διευρυμένος S&P 500, ο οποίος αν και άνοιξε με αρνητικό πρόσημο πέρασε άμεσα σε θετικό έδαφος και ενισχύεται κατά 0,69% στις 3.114 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Dow είχε φτάσει να χάνει χτες έως και 470 μονάδες, στον απόηχο των δηλώσεων Τραμπ, ο οποίος ανέφερε πως μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα ίσως θα πρέπει αναβληθεί για μετά τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, τον Νοέμβριο του 2020.

Σε εταιρικό επίπεδο, θετική πορεία πραγματοποιούν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου και κυρίως οι κατασκευαστές μικροτσίπ, με την Apple να βλέπει τον τίτλο της να ενισχύεται κατά 0,8%, την VanEck Vectors να πραγματοποιεί κέρδη 1,5%, η Nvidia 1,4% και η Micron Technology 1,8%.