Ανακάμπτει από τις ισχυρές εβδομαδιαίες απώλειες η στερλίνα

Ανακάμπτει από τις ισχυρές εβδομαδιαίες απώλειες η στερλίνα

Με κέρδη ξεκινά την εβδομάδα η στερλίνα, ανακάμπτοντας από τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα δύο εβδομάδων των τελευταίων επτά ετών.

Για πρώτη φορά έπειτα από τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις η στερλίνα ενισχύεται έναντι του δολαρίου, έπειτα από τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών, George Osborne και εν αναμονή μιας ακόμα ομιλίας του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Mark Carney.

Ο G. Osborne σε συνέντευξή του στους FT, έθεσε στόχο τη μείωση του φόρου επιχειρήσεων στο 15%, ενώ ο M. Carney αναμένεται αύριο Τρίτη να περιγράψει τα διαθέσιμα προληπτικά εργαλεία.

Η λίρα ενισχύεται 0,11% στα 1,3293 δολάρια, έπειτα από τις απώλειες του 7,6% τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. Το δολάριο ενισχύεται 0,14% έναντι του γεν, στα 102,75, με το γεν να έχει ενισχυθεί κατά 3,6% έναντι του δολαρίου από τις 23 Ιουνίου έως το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Το ευρώ υποχωρεί 0,3% έναντι του δολαρίου, στα 1,1107.

«Οι πρόσφατες εξαγγελίες μέτρων για την τόνωση της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου θα πρέπει να θεωρηθούν από την αγορά ως θετικές και ενδεχομένως θα βοηθήσουν τη λίρα να ανακάμψει μερικώς στο άμεσο μέλλον», ανέφερε ο Imre Speizer, στρατηγικός αναλυτής της Westpac Banking Corp..

«Αλλά τελικά, θα απαιτηθεί μια χαμηλότερη λίρα για να βοηθήσει την εξισορρόπηση της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου».