Άλμα 400 μονάδων για τον Dow καθώς ξαναρχίζει ο διάλογος ΗΠΑ - Κίνας

Άλμα 400 μονάδων για τον Dow καθώς ξαναρχίζει ο διάλογος ΗΠΑ - Κίνας

Σε μίνι ράλι εξελίσσεται η συνεδρίαση της Πέμπτης στη Wall Street με τους κύριους χρηματιστηριακούς δείκτες να καταγράφουν σημαντικά κέρδη μετά την ανακοίνωση για επανέναρξη του εμπορικού διαλόγου ΗΠΑ – Κίνας.

Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας εξέδωσε ανακοίνωση την Πέμπτη το πρωί λέγοντας ότι ο Λιου Χε, ο βασικός διαπραγματευτής του Πεκίνου στις συνομιλίες για το εμπόριο, ήρθε σε επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ρόμπερτ Λάιτιζερ, αλλά και τον υπουργό Οικονομικών, Στίβεν Μνούσιν. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διεξάγουν ένα νέο γύρο εμπορικών διαπραγματεύσεων στις αρχές Οκτωβρίου, ενώ η προετοιμασία θα ξεκινήσει ήδη από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Η ανακοίνωση ήρθε μετά από μια περίοδο μεγάλης έντασης, καθώς οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου επέβαλαν νέους δασμούς κλιμακώνοντας περαιτέρω τον μεταξύ τους εμπορικό πόλεμο.

Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης στη Wall Street, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 404 μονάδες ή 1,54% στις 26.760 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύεται κατά 114 μονάδες ή 1,44% στις 8.090 μονάδες ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 35,59 μονάδες ή 1,35% και κινείται στις 2.975 μονάδες.