Άλμα 330 μονάδων για τον Dow Jones με ώθηση από την Apple

Άλμα 330 μονάδων για τον Dow Jones με ώθηση από την Apple

Με ισχυρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους και οι τρεις δείκτες της αμερικανικής αγοράς και τις μετοχές της τεχνολογίας να δίνουν για ακόμα μία φορά το ρυθμό στη συνεδρίαση, στον απόηχο των θετικών εξελίξεων γύρω από το ενδεχόμενο εμβόλιο για τον νέο κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με κέρδη 327 μονάδων ή 1,18% στις 27.992 μονάδες, ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1,27% στις 3.383 μονάδες, ενώ ακόμα καλύτερα κινήθηκε ο τεχνολογικός Nasdaq, που ολοκλήρωσε με κέρδη 1,87% στις 11.056 μονάδες.

Σημαντική ώθηση στον Dow έδωσε η μετοχή της Apple, που σημείωσε άλμα 3%, ενώ οι τίτλοι της Tesla ενισχύθηκαν κατά 12,6%. Στις υπόλοιπες μετοχές εταιρειών τεχνολογίας, η κατασκευάστρια μικροτσίπ Nvidia κέρδισε 5,8%, και η Oracle - που αναμένεται να αναλάβει το TikTok στις ΗΠΑ, είδε τον τίτλο της να κλείνει στο +4,3%.

Στην βασική εξέλιξη των τελευταίων ημερών, το «πράσινο φως» έλαβε εκ νέου το το Σάββατο το υπό ανάπτυξη εμβόλιο της φαρμακευτικής AstraZeneca, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ύστερα από παύση μερικών ημερών λόγω ασθένειας που είχε παρουσιαστεί σε συμμετέχοντα.

Σύμφωνα το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, η αρμόδια ιατρική επιτροπή που αξιολογεί την ασφάλεια του ανάπτυξη εμβολίου ανακοίνωσε ότι οι κλινικές δοκιμές μπορούν να αρχίσουν ξανά. «Η ανεξάρτητη επιτροπή ολοκλήρωσε την έρευνά και κατόπιν των συστάσεων τόσο της επιτροπής όσο και της Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων της Βρετανίας (MHRA) οι δοκιμές θα ξεκινήσουν εκ νέου στο Ηνωμένο Βασίλειο», αναφέρει η ανακοίνωση.