Άλμα 300 μονάδων για τον Dow με το βλέμμα στις επαφές ΗΠΑ-Κίνας

Άλμα 300 μονάδων για τον Dow με το βλέμμα στις επαφές ΗΠΑ-Κίνας

Σε υψηλά επίπεδα κινείται η διαπραγμάτευση των μετοχών στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σήμερα, χάρη στην αναθέρμανση των ελπίδων για εξεύρεση λύσης στην εμπορική διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones εμφανίζει άνοδο 300 μονάδων, καθοδηγούμενος από τα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου της Walmart, και από τα κέρδη της Cisco Systems. Μάλιστα, η μετοχή της Walmart καταγράφει άνοδο 10%, που είναι η μεγαλύτερη για την εταιρεία από το 2008.

Κέρδη 0,7% εμφανίζει και ο S&P 500 καθώς οι μετοχές των τηλεπικοινωνιών υπερβαίνουν τις επιδόσεις τους, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,6%.

Ο Διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου των ΗΠΑ, Λάρυ Κάντλοου, επιβεβαίωσε σχετικές πληροφορίες του CNBC ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε νέο γύρο εμπορικών συνομιλιών εντός του Αυγούστου, αναγεννώντας την ελπίδα στους επενδυτές ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου θα καταφέρουν να τερματίσουν τον μεταξύ τους εμπορικό πόλεμο.

Οι μετοχές της Boeing και της Caterpillar, δύο εταιρειών που η πορεία τους είναι ενδεικτική για το παγκόσμιο εμπόριο, αυξήθηκαν κατά 2,8% και 1,4% αντίστοιχα. Αμφότερες έχουν μεγάλο μερίδιο των εσόδων τους εκτός των ΗΠΑ, επομένως οι μετοχές τους είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στις ειδήσεις που σχετίζονται με το εμπόριο.