Κέρδη άνω του 1% στις ευρωαγορές με στήριξη από Ιταλία και Βρετανία

Κέρδη άνω του 1% στις ευρωαγορές με στήριξη από Ιταλία και Βρετανία

Κέρδη σημειώνουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονται τις εξελίξεις σχετικά με το Brexit, ενώ παράλληλα αναμένουν τη συνάντηση των G20 την Παρασκευή.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 ενισχύεται 1,15% στις πρωινές συναλλαγές, με όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια να σημειώνουν κέρδη. Οι περισσότεροι τομείς ενισχύονται με τις τράπεζες, τα αυτοκίνητα, την ασφάλιση και την ενέργεια να οδηγούν τα κέρδη.

Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,71% στις 7.003 μονάδες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 1,26% στις 11.332 μονάδες, και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,78% στις 4.985 μονάδες.

Στην περιφέρεια, σε θετικό έδαφος κινείται η Ιταλία με τον FTSE ΜΙΒ να καταγράφει κέρδη κατά 2,51% στις 19.185 μονάδες, όπως και η Ισπανία με τον IBEX 35 να κερδίζει 1,57% στις 9,057 μονάδες.

Τέλος, άνοδο σημειώνει ο PSI 20 στην Πορτογαλία που αυξάνει τα κέρδη του κατά 0,90% στις 4.843.

Στα εταιρικά νέα, οι ευρωπαϊκές τράπεζες σημειώνουν ισχυρά κέρδη με αρκετές ιταλικές τράπεζες όπως η Unicredit, η Banco BPM και η Mediobanca να κινούνται ανοδικά. Η Ιταλία ωστόσο εξακολουθεί να βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση, καθώς οι επενδυτές αναμένουν οικονομικές εξελίξεις.

Στην Ιταλία, ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι ντι Μάιο δήλωσε «ανοικτός» σε μείωση του ελλείμματος.

Η ιταλική κυβέρνηση θα συνέλθει απόψε για να συζητήσει πιθανή μείωση του στόχου της για το έλλειμμα, δήλωσε σήμερα κυβερνητική πηγή, κάτι το οποίο θα μπορούσε να ανοίξει εκ νέου τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ρώμη και τις Βρυξέλλες για να αποφευχθεί μια πειθαρχική διαδικασία κατά της Ιταλίας.

Ακόμη, οι μετοχές του κλάδου της ενέργειας έλαβαν ώθηση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης καθώς οι τιμές του πετρελαίου ανέκαμψαν από την πτώση της Παρασκευής.

Στην έναρξη των ευρωπαϊκών συναλλαγών, το αμερικάνικο αργό κυμάνθηκε λίγο πάνω από τα $51, ενώ το Brent κέρδισε πάνω από 2%, ξεπερνώντας τα $60 ανά βαρέλι.

Η ανάκαμψη του πετρελαίου συνέβαλε στα κέρδη της Ασίας.