Αισιοδοξία στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω εμπορίου

Αισιοδοξία στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω εμπορίου

Με αισιοδοξία ξεκίνησαν την εβδομάδα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η βελτίωση στις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας δείχνει να «ηρεμεί» τους επενδυτές.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,5%, με τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας να σημειώνει άνοδο 2,2%, ενώ ο κλάδος των τροφίμων και των ποτών υποχωρεί 0,5%.

Οι ελπίδες για πρόοδο στις συνεχιζόμενες εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου ενισχύθηκαν την Κυριακή όταν ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπου Ρος, δήλωσε ότι οι άδειες θα χορηγηθούν "πολύ σύντομα" στις αμερικανικές εταιρείες ώστε να μπορούν να έχουν σχέσεις με τον κινεζικό τηλεπικοινωνιακό γίγαντα Huawei.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,94%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 0,49%.

Ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύεται 0,75% στις 5.804 μονάδες. Στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κερδίζει 0,62% και στο Μιλάνο ο FTSE ΜΙΒ ενισχύεται 1,16% στις 23.200 μονάδες.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια ενισχύθηκαν νωρίτερα μετά και τις ανακοινώσεις για την Huawei με τον δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ να οδηγεί τα κέρδη, καθώς σημείωσε άνοδο 1,28%. 

Στα μακροοικονομικά νέα, σήμερα θα ανακοινωθούν τα στοιχεία του Οκτωβρίου για τον κατασκευαστικό κλάδο σε Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία και την Ευρωζώνη στο σύνολό της.