Αισιοδοξία και μικρά κέρδη στην Wall Street

Αισιοδοξία και μικρά κέρδη στην Wall Street

Με μικρά κέρδη συνεχίζουν τη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς ήδη έχει ξεκινήσει η άρση του lockdown σε αρκετές χώρες ενώ στις περισσότερες σχεδιάζεται για τις επόμενες εβδομάδες.

Την εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε αναμένονται μια σειρά από οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου μεγάλων εταιρειών και όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι αναλυτές είναι ικανά να επηρεάσουν την πορεία των μετοχών αλλά και των δεικτών στα ταμπλό.

Συγκεκριμένα, μέσα σε αυτό το πενθήμερο θα παρουσιάσουν τις επιδόσεις τους 149 εταιρείες από τις 500 του S&P και 12 από τις 30 του Dow Jones. Μεταξύ αυτών και εταιρείες κολοσσοί όπως Apple, Microsoft και Alphabet.

Σε αυτό το κλίμα, ο  βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,82% ή 194 μονάδες και κινείται στις 23.969 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύεται κατά 1,27% ή 109 μονάδες στις 8.745 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 1,02% ή 28 μονάδες στις 2.865 μονάδες

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Dow Jones έχασε 1,9% και ο S&P 500 υποχώρησε κατά 1,3%. Ο Nasdaq έκλεισε την εβδομάδα σε αρνητικό έδαφος με απώλειες 0,2%.

Στο μεταξύ, νέα «βουτιά» σημειώνει το πετρέλαιο το οποίο βρέθηκε ακόμα και κάτω από τα 13 δολάρια το βαρέλι, καθώς τα διογκούμενα παγκόσμια αποθέματα αργού κατέστησαν δυσκολότερο για τους μεγάλους παραγωγούς να εξισορροπήσουν την αγορά μειώνοντας την παραγωγή.

Νωρίτερα, με μεικτές τάσεις ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τον ιαπωνικό Nikkei να κερδίζει 2%.