Αισιοδοξία και ισχυρά κέρδη στις ευρωαγορές

Αισιοδοξία και ισχυρά κέρδη στις ευρωαγορές

Ανοδικά κινήθηκαν την Παρασκευή οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, καθώς η αισιοδοξία για μία επιτυχή κατάληξη στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Λευκού Οίκου και Δημοκρατικών για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, υποσκέλισε τις ανησυχίες για την έξαρση της πανδημίας στην πλειοψηφία των κρατών της Γηραιάς Ηπείρου.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 0,62% και έκλεισε στις 362,5 μονάδες, με τον τραπεζικό κλάδο να ενισχύεται κατά 2,5%, ενώ απώλειες 0,9% σημείωσε ο τομέας του λαινεμπορίου.

Στους εγχώριους δείκτες, κέρδη της τάξης του 0,82% κατέγραψε ο δείκτης DAX στην Φρανκφούρτη, που διαμορφώθηκε στις 12.645 μονάδες, ενώ άνοδο 1,2% σημείωσε και ο γαλλικός CAC 40, που ολοκλήρωσε την συνεδ΄ριαση στις 4.909 μονάδες.

Παρόμοια εικόνα και για τον δείκτη FTSE 100 στην Μεγάλη Βρετανία, που έκλεισε στις 5.860 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,29%, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB έκλεισε με κέρδη 1,09% στις 19.285 μονάδες.

Τέλος, στην Μαδρίτη, ο δείκτης IBEX 35 διαμορφώθηκε στις 6.893 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 1,42%.

Νωρίτερα, με οριακή άνοδο έκλεισε το χρηματιστήριο στο Τόκιο, καθώς το δεύτερο και τελευταίο τηλεοπτικό ντιμπέιτ του Ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του Δημοκρατικού υποψήφιου Τζο Μπάιντεν δεν επιφύλαξε παρά ελάχιστες εκπλήξεις.

Ώθηση στο επενδυτικό κλίμα έδωσαν σήμερα και κάποια ενθαρρυντικά εταιρικά αποτελέσματα από κλάδους που πλήγηκαν ιδιαίτερα σκληρά από την πανδημία. 

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler αναβάθμισε τις προοπτικές κερδοφορίας για το 2020 σήμερα, καθώς η ζήτηση για οχήματα πολυτελείας σημείωσε αύξηση ρεκόρ 24% στην Κίνα στο γ΄ τρίμηνο. Χάρη στη βελτίωση της τιμολογιακής πολιτικής και τη μείωση των πάγιων εξόδων, τα έσοδα από τις πωλήσεις της Mercedes-Benz αυξήθηκαν στο 9,4% από 7% το προηγούμενο έτος, σημειώνοντας ανάκαμψη από το β’  τρίμηνο.

Η Daimler ανακοίνωσε ότι πουλήθηκαν 45.000 υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα στο γ΄ τρίμηνο και εκτιμά ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν το επόμενο τρίμηνο. Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων και τόκων έφτασαν τα 3,48 δις. ευρώ στο τρίμηνο, από 3,14 το πριν από έναν χρόνο.

Παράλληλα, η βρετανική τράπεζα Barclays ανακοίνωσε σήμερα κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.