Airdrop: Ποια blockchain επιβραβεύουν τους χρήστες τους με δωρεάν κρυπτονομίσματα - Πώς να κερδίσετε και εσείς

Airdrop: Ποια blockchain επιβραβεύουν τους χρήστες τους με δωρεάν κρυπτονομίσματα - Πώς να κερδίσετε και εσείς

Πολλές αποκεντρωμένες εφαρμογές και πρωτόκολλα είναι συνηθισμένο να εκδίδουν τα δικά τους ψηφιακά νομίσματα - που δίνουν πρόσβαση στη διοίκηση ή τη χρήση τους. Μια συνηθισμένη τακτική που ανθίζει από πέρυσι είναι να μοιράζουν «bonus» αναδρομικά στους χρήστες τους με βάση τη χρήση που έχουν κάνει - επιβραβεύοντας τους πιο πιστούς με βάση τον όγκο συναλλαγών στο δίκτυο.

Η μέθοδος αυτή λέγεται airdrop, και μερικά από τα σημαντικότερα αποκεντρωμένα πρωτόκολλα οικονομίας όπως το 1Inch Exchange & dYdX, Uniswap και πολλά άλλα έχουν χρησιμοποιήσει. Τα ποσά αυτά είναι σημαντικά- και μπορούν να ξεκινήσουν από μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες ευρώ ή να φτάσουν ακόμα και σε χιλιάδες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως εάν κάποιος είχε πάρει το airdrop του Uniswap και διατηρούσε τη θέση του μέχρι σήμερα το ποσό αυτό θα ήταν 8488 ευρώ.

Αυτή την φορά ήταν η σειρά του ParaSwap Foundation να λανσάρει χθες το ψηφιακό του νόμισμα που διαπραγματεύεται με το σύμβολο $PSP.

Περίπου 150 εκατομμύρια tokens, ή αλλιώς το 7,5% της συνολικής κυκλοφορίας των 2 δισεκατομμυρίων του PSP, διανεμήθηκαν σε 20.000 πρώιμους χρήστες του αποκεντρωμένου ανταλλακτηρίου.

Το στιγμιότυπο για το airdrop διενεργήθηκε στις 8 Οκτωβρίου. Ωστόσο, σε αντίθεση με ότι έχουμε δει στο παρελθόν μόνο 20.000 χρήστες για το airdrop ήταν επιλέξιμες, σε σύγκριση με 1,3 εκατομμύρια διευθύνσεις που έχουν αλληλοεπιδράσει με το ParaSwap μέχρι σήμερα. Οι χρήστες επιλέχθηκαν με βάση τη δραστηριότητά τους, συγκεκριμένα ποιος χρησιμοποίησε την πλατφόρμα «πολλές φορές τους τελευταίους έξι μήνες ( έως τις 8 Οκτωβρίου).

Το $PSP είναι ένα ψηφιακό νόμισμα που έχει τόσο ιδιότητες που αφορούν κατευθείαν την χρήση στο πρωτόκολλο αλλά και διακριτικό διακυβέρνησης». Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, εκτός από τη χρήση του στην ψηφοφορία διακυβέρνησης, το διακριτικό θα χρησιμοποιηθεί επίσης για να δώσει κίνητρα στους δημιουργούς της αγοράς παρόμοια με τις εκπτώσεις στους κατόχους κρυπτονομισμάτων που ανήκουν στα ανταλλακτήρια. 

Το ParaSwap ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2019 και έχει διευκολύνει σχεδόν 12 δισεκατομμύρια δολάρια σε όγκο συναλλαγών μέχρι σήμερα σε σύγκριση με το 1inch όπου έχει διευκολύνει την ανταλλαγή πάνω από 95 δισεκατομμύρια δολάρια. Το 1inch κυκλοφόρησε επίσης το token του πέρυσι, το οποίο έχει υπερδιπλασιαστεί σε τιμή από την κυκλοφορία και επί του παρόντος διαπραγματεύεται στα 4,50 $ περίπου, σύμφωνα με το CoinGecko. Άλλα αναδρομικά airdrops περιλαμβάνουν το Uniswap (UNI), το dYdX (DYDX) και το Ethereum Name Service (ENS).

Ποιο θα είναι το επόμενο ;

Παρακάτω παραθέτουμε έναν πίνακα με πιθανά Airdrops - από πρωτόκολλα που έχουν λανσάρει αλλά δεν έχουν κάποιο ψηφιακό νόμισμα ακόμα.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.