Αγορές Κρυπτονομισμάτων: Πολύ σκληρές για να πεθάνουν

Αγορές Κρυπτονομισμάτων: Πολύ σκληρές για να πεθάνουν

Βιάστηκαν πάλι μέσα μαζικής ενημέρωσης που δεν έχουν πάντα σωστή αντίληψη της αγοράς κρυπτονομισμάτων να κάνουν τον επικήδειο για το Bitcoin έπειτα από την ,αναμενόμενη από πολλούς, διόρθωση της Δευτέρας. Ο λόγος που συμβαίνει αυτός είναι διττός: αρχικά πολλοί από όσους ασχολούνται, δεν έχουν καλή αντίληψη των νέων αυτών αγορών, και κατά δεύτερο επειδή τα θέματα που αναφέρονται σε ακραίες τάσεις (είτε θετικά, είτε αρνητικά) τραβάνε τα βλέμματα των αναγνωστών.

Η τιμή διαπραγμάτευσης του Bitcoin αυξήθηκε κατά 20%, την ώρα που οι αμερικανικές τράπεζες είναι έτοιμες να καταγράψουν από τις πιο εκτενείς ζημιές στην ιστορία τους.

Την Τρίτη το Bitcoin αυξήθηκε από τα $30.468 δολάρια σε $36.663 σε χρονικό διάστημα λιγότερο από 15 ώρες, κλείνοντας το χάσμα από την διόρθωση της αγοράς από το επίπεδο των $41.880.

Οι αγοραστές στα futures markets παραμένουν αισιόδοξοι, με επενδυτές να αγοράζουν options των $52.000, $64.000 ή ακόμα και των $72.000 με λήξη στις 29 Ιανουαρίου.

Συνολικά 4000 contracts ονομαστικής αξίας $52.000 αγοράστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Deribit. Αντίστοιχα 3.250 αξίας $64.000, και 2.000 αξίας $72.000. Κάποιος που επενδύσει σε αυτά θεωρεί ότι η τιμή διαπραγμάτευσης του Bitcoin θα ξεπεράσει τα $52.000.

Οι συγκεκριμένες θέσεις είναι προς το παρόν Out-of-the-Money (OTM) καθώς η τιμή στις αγορές spot έχει πολύ μεγάλη απόκλιση. Για αυτό τον λόγο διαπραγματεύονται ιδιαίτερα χαμηλά στα μόλις 0,045, 0,0260 και 0,0190 αντίστοιχα.

Αυτές οι θέσεις είναι αρκετά φθηνές και επενδυτές αγοράζουν αυτά τα options καθώς η αξία τους ανεβαίνει σημαντικά καθώς εάν σημειωθεί ράλι.

Προς το παρόν όλοι οι παράγοντες είναι ιδιαίτερα θετικοί για το Bitcoin, και συγκεκριμένα:

-Ο αριθμός ηλεκτρονικών πορτοφολιών σημειώνει νέο υψηλό

-Ο αριθμός των ενεργών διευθύνσεων σημειώνει νέο υψηλό

-Ο αριθμός δυσκολίας εξόρυξης σημειώνει νέο υψηλό

-Ο αριθμός των κρυπτονομισμάτων που δεν είναι διαθέσιμα στην αγορά σημειώνει νέο υψηλό (υπολογίζεται ότι μόνο το 22% της συνολικής κυκλοφορίας είναι διαθέσιμα στις αγορές)

-Ο αριθμός των ηλεκτρονικών πορτοφολιών που δεν είναι μηδενικά σημειώνει νέο υψηλό

-Αντίστοιχα ο όγκος στις αγορές κρυπτονομισμάτων σημείωσε νέα υψηλά ρεκόρ, αντικατοπτρίζοντας το ενδιαφέρον το επενδυτικού κοινού.

Συγκεκριμένα το Coinbase κατέγραψε όγκο συναλλαγών $9,56 δισ. σημειώνοντας 58% αύξηση από το προηγούμενο υψηλό που καταγράφηκε στις 7 Ιανουαρίου, 2021. Αντίστοιχα, το Binance κατέγραψε όγκο συναλλαγών $30,66 δισ., σημειώνοντας αύξηση 38% από το προηγούμενο υψηλό που είχε σημειώσει.

Τα κρυπτονομίσματα με την μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο και πτώση 

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.