7ος χρόνος, ημέρα 2147η
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Άγγιξε αλλά δεν κράτησε τις 900 μονάδες το Χρηματιστήριο

Άγγιξε αλλά δεν κράτησε τις 900 μονάδες το Χρηματιστήριο

Διακόπηκε το πολυήμερο ανοδικό σερί για τον Γενικό Δείκτη, σε ακόμα μια «ελαφριά» από άποψης συναλλακτικής δραστηριότητας συνεδρίαση.

Οι 900 μονάδες που συνιστούν και το ψυχολογικό φράγμα στη σοβαρή προσπάθεια του Γενικού Δείκτη να αναρρώσει από τον καταιγισμό πωλήσεων της περιόδου Ιουνίου-Ιουλίου δεν ανακτήθηκαν, καθώς μονάχα ενδοσυνεδριακά βγήκαν ασθενείς αγορές έως τις 901,19 (+0,4%), προτού υποχωρήσει ξανά.

Και παρόλο που ο Δείκτης κινήθηκε στο περισσότερο μέρος της ημέρας σε θετικό έδαφος, την τελευταία ώρα υπήρξε πίεση που δεν απορροφήθηκε, ώστε ο Δείκτης κατέληξε αρνητικός, κλείνοντας τελικά στις 895,19 μονάδες (-0,25%). Από τις 25 μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, οι 13 έκλεισαν αρνητικές, επί συνόλω 57 έναντι 51 ανοδικών.

Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε η μετοχή της Alpha, με την περιοχή του 1,11 να συνιστά σημαντικότατη στήριξη για τη συνέχεια, και με φόντο τις εξελίξεις περί του αναβαλλόμενου φόρου, έχει μεγάλα περιθώρια αντίδρασης, αναλογιζόμενοι ότι η σημερινή πτώση ήλθε με όγκο μόλις 32% του μεσοσταθμικού.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των τελευταίων πολλών συνεδριάσεων, αυτό της χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας, παρέμεινε. Σήμερα έλαβαν χώρα συναλλαγές ύψους 52,2 εκατ. ευρώ, με τα 9,72 εξ αυτών να μην έχουν περάσει από το ταμπλό αλλά από προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Οι 874 μονάδες συνιστούν την πρώτη σοβαρή στήριξη για τον Δείκτη, σε ένα περίεργο μοτίβο όπου ελλοχεύει με συγκρατημένη αισιοδοξία ένα «γύρισμα» σε ανοδική κίνηση με πιο επιθετικά χαρακτηριστικά. Η κοντινή προσεγγίστηκε σήμερα στο ενδοσυνεδριακό χαμηλό (892).

Η εικόνα από τις διεθνείς αγορές παραμένει ουδέτερη, επιβεβαιώνοντας την πεποίθηση της έλλειψης κατευθυντικότητας τοπικά, απόρροια της ανασφάλειας για το στέλεχος Δέλτα ιού και τις σχετιές συνέπειές του.

Οι ΗΠΑ κινούνται πέριξ του αμετάβλητου, ενώ και η Ευρώπη δείχνει αδιάφορη (DAX 30 -0.29%, Eurostoxx 50 -0.12%).

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.