Αφομοίωση κεκτημένων στο ΧΑ πέριξ των 870 μονάδων

Αφομοίωση κεκτημένων στο ΧΑ πέριξ των 870 μονάδων

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Συνεδρίαση αφομοίωσης κεκτημένων γύρω από τη ζώνη των 870 μονάδων είναι η σημερινή στο ελληνικό χρηματιστήριο, με την αγορά να κινείται ξανά σε πολύ στενό εύρος διακύμανσης, χωρίς μεγάλες κινήσεις τόσο από την πλευρά των αγοραστών, όσο και από την πλευρά των πωλητών. Στις τράπεζες καταγράφεται ήπια διόρθωση, ενώ μεικτή είναι η εικόνα των μη τραπεζικών μετοχών του Large Cap.

Η αγορά μετά από το ανοδικό σερί του προηγούμενου διαστήματος, στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις προσπαθεί να «δέσει» τις τιμές σε δείκτες και μετοχές και να αφομοιώσει τα τεχνικά κεκτημένα, με κύρια χαρακτηριστικά την απουσία σοβαρών ρευστοποιήσεων, στοιχείο που κρατάει την αγορά εύκολα στα υψηλά της.

Σήμερα ο Γ.Δ. διαπραγματεύεται στις 872 μονάδες με οριακή πτώση 0,05%, ενώ η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 54 εκατ. ευρώ. Στις τράπεζες, μόνο η Εθνική (που έχει σημαντικά κέρδη από τις προηγούμενες ημέρες) διορθώνει άνω του 1%, ενώ μικρότερη είναι η πτώση των υπολοίπων.

Στο χώρο των μη τραπεζικών μετοχών, στήριγμα στο Γ.Δ. δίνουν τίτλοι όπως ΕΛΠΕ, ΕΧΑΕ, Σαράντης και Fourlis που ενισχύονται άνω του 1%, ενώ μικρότερη άνοδο έχουν οι ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, Lamda Development και Motor Oil. Στον αντίποδα, υποχωρούν μετοχές όπως Titan, Ελλάκτωρ, ΟΛΠ, Μυτιληναίος, ΑΔΜΗΕ, Cenergy Holdings, ΓΕΚ Τέρνα κ.α.

Στον Mid Cap, η πλειονότητα των μετοχών διαπραγματεύεται σε αρνητικό έδαφος. Πτώση άνω του 3% καταγράφει η MIG, άνω του 2% υποχωρεί η Έλτον, ενώ άνω του 1% υποχωρούν μετοχές όπως MLS, Intralot, Intrakat, Πλαίσιο, Πλαστικά Θράκης, Τεχνική Ολυμπιακή, Παπουτσάνης και Κέκροπας. Στο σύνολο της αγοράς, 44 μετοχές ενισχύονται έναντι 67 που υποχωρούν.