Αφήνει πίσω τις απώλειες του Black Friday το πετρέλαιο

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018, 13:27
-A +A
Αφήνει πίσω τις απώλειες του Black Friday το πετρέλαιο

Ανέκαμψαν οι τιμές του πετρελαίου μετά την πτώση σχεδόν 8% που είχαν καταγράψει στην προηγούμενη συνεδρίαση, με το Brent να κινείται λίγο πάνω από τα 60 δολάρια ανά βαρέλι.

Το WTI κερδίζει 61 σεντς ή 1,11, στα $51 το βαρέλι. Τα συμβόλαια του Brent κινούνται στα κοντά στα 59 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας κέρδη 1,82%.

Τα σημερινά κέρδη εν μέρει αντισταθμίζουν τη «βουτιά» της Παρασκευής που οι επενδυτές αποκάλεσαν «Black Friday» της αγοράς.

Σύμφωνα με το CNBC, κρίνοντας από τον όγκο συναλλαγής, οι επενδυτές προετοιμάζονται για περαιτέρω πτώσεις τιμών.

Οι αγορές πετρελαίου επηρεάζονται επίσης από την ύφεση στις ευρύτερες χρηματοπιστωτικές αγορές. «Το 2018 σηματοδότησε σαφώς το τέλος μιας δεκαετούς αγοράς bull στην Ασία λόγω της σύσφιξης των οικονομικών συνθηκών στην Ασία (κυρίως στην Κίνα) και αναμένουμε ότι αυτό θα μείνει ίδιο και το 2019», ανέφερε η Morgan Stanley σε σημείωμα που δημοσιεύθηκε την Κυριακή.

«Δεν πιστεύουμε ότι είμαστε ακόμα στο τέλος του κύκλου», σχολίασε η τράπεζα.

Οι αγορές πετρελαίου έχουν επιβαρυνθεί και από το ισχυρό δολάριο, το οποίο φέτος έπληξε τα περισσότερα από τα υπόλοιπα νομίσματα, λόγω της αύξησης των επιτοκίων, η οποία οδήγησε στην απόσυρση των χρημάτων των επενδυτών από άλλα νομίσματα αλλά και από περιουσιακά στοιχεία όπως το πετρέλαιο, τα οποία θεωρούνται επενδύσεις υψηλότερου κινδύνου από το δολάριο.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 18/09/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα