Αέρας αισιοδοξίας στη Wall με στήριγμα το ράλι του Nasdaq

Αέρας αισιοδοξίας στη Wall με στήριγμα το ράλι του Nasdaq

Με οδηγό τον τεχνολογικό κλάδο, ένας αέρας αισιοδοξίας επικράτησε στην Wall Street καθώς οι επενδυτές αναμένουν την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας και την ανάκαμψη του κλίματος. Σ' αυτό το πλαίσιο, ο Nasdaq διέγραψε τις φετινές του απώλειες πραγματοποιώντας ένα ράλι με στήριγμα τα ισχυρά κέρδη των τεχνολογικών κολοσσών. 

Ο τεχνολογικός δείκτης ολοκλήρωσε με κέρδη 1,41% στις 8.979 μονάδες. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε 0,89% στις 23.875 μονάδες και ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 κέρδισε 1,15% ολοκληρώνοντας στις 2.881 μονάδες.

Στα μακροοικονομικά νέα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ, την εβδομάδα που τελείωσε στις 2 Μαΐου, κατατέθηκαν στις ΗΠΑ επιπλέον 3,16 εκατ. αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας. Ωστόσο, το μέγεθος αυτό για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 2 Μαΐου, είναι στο μισό από το αρνητικό ρεκόρ που καταγράφηκε στα τέλη Μαρτίου με 6,9 εκατομμύρια αιτήσεις, ενώ υπενθυμίζεται πως ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε στα 22,6 εκατομμύρια στις 25 Απριλίου, από τα 18 εκατ. την προηγούμενη εβδομάδα.

Επιπλέον, στο μέτωπο των εξελίξεων σχετικά με το εμβόλιο για την πρόληψη του κορονοϊού, η φαρμακευτική εταιρεία Moderna έκανε γνωστό πως έλαβε την έγκριση της FDA για την έναρξη δοκιμών «δεύτερης φάσης», οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα σε σχεδόν 500 ανθρώπους, ενώ σε περίπτωση που τα αποτελέσματα είναι θετικά, η τρίτη φάση των δοκιμών θα λάβει χώρα μέσα στο προσεχές καλοκαίρι.