Ισχυρές πιέσεις στις τράπεζες, κάτω από τις 800 μονάδες ο Γ.Δ.

Ισχυρές πιέσεις στις τράπεζες, κάτω από τις 800 μονάδες ο Γ.Δ.

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Η επιδείνωση του κλίματος στην Ιταλία λόγω του πολιτικού αδιεξόδου, «μπολιάζει» με περαιτέρω ανησυχία και την ελληνική οικονομία, κάτι που καθρεφτίζεται στη νέα αύξηση στις αποδόσεις των ομολόγων, όσο και στη νέα πτώση των μετοχών στο Χ.Α.

Η ελληνική αγορά έτσι κι αλλιώς είναι αδύναμη και ιδιαιτέρως ευάλωτη το τελευταίο διάστημα λόγω της υπόθεσης με τη Folli Follie, ενώ έχουν επιστρέψει με ένταση οι πωλητές στις τραπεζικές μετοχές, που μετά τις ισχυρές χθεσινές απώλειες,  συνεχίζουν εκ νέου πτωτικά σήμερα.

Ο Γενικός Δείκτης παρ' ότι έκανε προσπάθεια επανάκτησης της ζώνης των 800 μονάδων, εντούτοις η επιδείνωση του κλίματος στη γειτονική χώρα, επηρέασε και την εικόνα του Χ.Α. Πλέον, ο Γ.Δ. έχει κατέλθει στις 793 μονάδες με απώλειες 0,74%, ενώ η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 55 εκατ. ευρώ.

Στις τράπεζες, η Eurobank υποχωρεί κατά 3,72%, η Πειραιώς -2,95%, η Εθνική -1,99% και η Alpha Bank -1,77%. Στο χώρο των μη τραπεζικών blue chips απώλειες άνω του 2% καταγράφει η Jumbo, ενώ άνω του 1% χάνουν μετοχές όπως ΟΤΕ, Τιτάν, ΕΧΑΕ, Σαράντης και Lamda Development.

Ο τίτλος των Folli Follie το πρώτο διάστημα της συνεδρίασης δέχτηκε σημαντικές πιέσεις άνω του 7% πέφτοντας έως το χαμηλό των 6,56 ευρώ (νέα χαμηλά εξαετίας), όμως στην πορεία περιορίστηκαν οι πιέσεις, με τη μετοχή πλέον πάνω από τα 7 ευρώ με πτώση 0,98%.

Ανοδικά στο χώρο του Large Cap κινούνται μετοχές όπως Coca Cola HBC, Grivalia Properties, ΔΕΗ, Aegean Airlines, ΕΛΠΕ, Μυτιληναίος και ΟΠΑΠ. Μεικτή είναι η εικόνα στο χώρο του Mid Cap, ενώ εμφατικά υπέρ των short είναι η συνολική εικόνα της αγοράς, με 30 μετοχές σε άνοδο και 83 με πτώση.