Σε επίπεδα ρεκόρ ο S&P 500 μετά την «ανακωχή» ΗΠΑ - Κίνας

Σε επίπεδα ρεκόρ ο S&P 500 μετά την «ανακωχή» ΗΠΑ - Κίνας

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές σήμερα Δευτέρα, μετά τη συμφωνία Ουάσιγκτον-Πεκίνου για ανακωχή στον εμπορικό πόλεμο, με τον S&P 500 να κινείται σε επίπεδα-ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, o Dow Jones ενισχύεται 1% στις 26.854 μονάδες, ο Nasdaq πραγματοποιεί άλμα 1,65% στις 8.139 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,2% στις 2.975 μονάδες.

Μετά τις συνομιλίες που είχε στο περιθώριο της G20 στην Οσάκα ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Σι Τζινπίνγκ, ο Αμερικανός Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ δεν θα επιβάλουν νέους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα. 

Οι δύο χώρες συμφώνησαν επίσης να ξαναρχίσουν οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών και ότι θα έχουν συζητήσεις πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα.

Ο κ. Τραμπ ανέφερε επίσης ότι θα χαλαρώσει το εμπάργκο στη Huawei, επιτρέποντας στις αμερικανικές εταιρείες να πουλούν προϊόντα στον κινεζικό κολοσσό.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης μεταποίησης του ινστιτούτου ISM διολίσθησε στις 51,7 μονάδες τον Ιούνιο από 52,1 τον Μάιο. Πρόκειται για τη χαμηλότερη μέτρηση από τον Οκτώβριο του 2016, όταν ο δείκτης είχε υποχωρήσει στις 52,1 μονάδες.