Wall: Μικρά κέρδη μετά τις δηλώσεις Τραμπ για συμφωνία με Κίνα

Wall: Μικρά κέρδη μετά τις δηλώσεις Τραμπ για συμφωνία με Κίνα

Η αισιοδοξία επανήλθε στους επενδυτές, με την συνεδρία στην Wall Street να κλείνει σήμερα με κέρδη, εν μέσω ενός θετικού κλίματος που διαμόρφωσαν οι δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου Ντ. Τραμπ στο Fox News ότι μια συμφωνία με την Κίνα «είναι κοντά» προκειμένου να τερματισθεί ο σινο-αμερικανικός εμπορικός πόλεμος μέσω της αλληλοεπιβολής δασμών.

Νωρίτερα, είχαν προηγηθεί οι εξίσου ελπιδοφόρες για το εμπόριο δηλώσεις του Κινέζου Προέδρου Σι Τζινπίνγκ ο οποίος από το διεθνές Νέο Οικονομικό Φόρουμ, που οργάνωσε η εταιρεία Bloomberg LP στο οποίο παραβρέθηκε δήλωσε πως το Πεκίνο προσδοκά να «εργαστεί για την ευόδωση της ''πρώτης φάσης'' μιας εμπορικής συμφωνίας στην βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της ισότητας.» Παράλληλα όμως ο Σι Τζινπίνγκ σε τόνο προειδοποιητικό πρόσθεσε ότι «Όταν χρειαστεί, θα αντεπιτεθούμε, αλλά εργαζόμαστε ενεργά, προσπαθώντας να μην έχουμε εμπορικό πόλεμο... Δεν ξεκινήσαμε αυτόν τον εμπορικό πόλεμο και δεν είναι κάτι που θέλουμε». 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι δεν του άρεσε η χρήση της λέξης «ισοτιμία» που χρησιμοποίησε ο Κινέζος ομόλογός του, καθώς οι ΗΠΑ «ξεκινούν [με τη συμφωνία] από το ''πάτωμα'' ενώ η Κίνα βρίσκεται ήδη στο ''ταβάνι'', χάρη στα 500 δισ. δολάρια που εισπράττει από τις ΗΠΑ το Πεκίνο.

Σε αυτό το ρευστό πλαίσιο ο βιομηχανικός δείκτης Dow ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ενισχυμένος κατά 0,39% στις 27.875, όπως και ο τεχνολογικός Nasdaq που έκλεισε στις στις 8.519 μονάδες με άνοδο 0,16% και ο διευρυμένος S&P 500 ο οποίος κατέγραψε κέρδη 0,22% ολοκληρώνοντας στις 3.110 μονάδες.