Wall Street: Νέα ιστορικά υψηλά για Dow Jones, S&P 500

Wall Street: Νέα ιστορικά υψηλά για Dow Jones, S&P 500

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ έκλεισαν τη συνεδρίασή τους οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 στη Wall Street, ωστόσο η απαισιοδοξία που επικρατεί αναφορικά με τος εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας δεν επέτρεψε στους επενδυτές να διευρύνουν τα κέρδη τους.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 28.032,29 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,10%, ενώ σε νέα ιστορικά υψηλά βρέθηκε και ο διευρυμένος δείκτης S&P 500, με κέρδη 0,04% στις 3.121,80.

Άνοδο 0,11% κατέγραψε, τέλος, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση στις 8.549,94 μονάδες.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Dow Jones κέρδισε 1,2% φτάνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία του το ψυχολογικό όριο των 28.000 μονάδων ενώ κατέγραψε ιστορικό υψηλό για ενδέκατη φορά μέσα στο 2019. Ο Nasdaq κέρδισε την προηγούμενη εβδομάδα 0,8% και ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,9%.

Νωρίτερα, η δήλωση Κινέζου αξιωματούχου που εξέφρασε την απαισιοδοξία του Πεκίνου σχετικά με μία πιθανή εμπορική συμφωνία στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ έφερε «σύννεφα» σε όσους πίστευαν πως οι συνομιλίες βρίσκονται κοντά στην επιτυχή κατάληξή τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πηγή κοντά στην κινεζική προεδρία που επικαλείται το δίκτυο CNBC, η κινεζική πλευρά εκφράζει την απαισιοδοξία της σχετικά με την προοπτική εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, καθώς η διστακτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να δεσμευθεί για κατάργηση των δασμών που έχουν επιβληθεί από την έναρξη του εμπορικού πολέμου στο διμερές εμπόριο, μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε αδιέξοδο στις συνομιλίες.