Συνεχείς εναλλαγές προσήμου στη συνεδρίαση της Wall Street

Συνεχείς εναλλαγές προσήμου στη συνεδρίαση της Wall Street

Συνεχίζονται οι εναλλαγές προσήμου στη σημερινή συνεδρίαση για τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street παίρνοντας τη σκυτάλη από τις ισχυρές απώλειες σε ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και το Τόκιο. H ελεύθερη πτώση των τιμών του πετρελαίου συνεχίζεται υπό την πίεση της παγκόσμιας πλεονασματικής προσφοράς, προκαλώντας ένα παγκόσμιο κύμα sell-off στις αγορές.

Αυτή την ώρα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 3 μονάδες (0,02%) κινούμενος στις 16.020 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq χάνει 5 μονάδες (0,13%) και βρίσκεται στις 4.278 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει επίσης 2 μονάδες (0,02%) και κινείται στις 1.853 μονάδες.

Οι επενδυτές αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την κατάθεση της επικεφαλής της Fed κ. Janet Yellen στην επιτροπή του Κογκρέσου αύριο και μεθαύριο ώστε να την «αποκωδικοποιήσουν» ως προς τις επόμενες κινήσεις της Κεντρικής Τράπεζας σε συνάρτηση με την κατάσταση της αμερικάνικης οικονομίας.

Στο μέτωπο των μάκρο, οι νέες θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 5% στις 5,6 εκατ. για το Δεκέμβριο σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε πριν από λίγη ώρα το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Το μέγεθος αυτό είναι το δεύτερο υψηλότερο από τη στιγμή που διατηρείται το αντίστοιχο αρχείο, πίσω από τον Ιούλιο του 2015 που είχαν φτάσει στις 5,7 εκατ. Οι προσλήψεις αυξήθηκαν στις 5,36 εκατ. από τις 5.25 εκατ. Παράλληλα, οι παραιτήσεις των εργαζομένων αυξήθηκαν κατά 7% στις 3.1 εκατ. , σημάδι ενίσχυσης της αυτοπεποίθησης των εργαζομένων. Τα στοιχεία αυτά παρακολουθούνται στενά από την Κεντρική Τράπεζα καθώς βοηθούν στην εξαγωγή συμπερασμάτων για την «υγεία» της αγοράς εργασίας.

Σήμερα, η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ) προειδοποίησε για νέα πτώση των τιμών πετρελαίου και για μεγαλύτερο των προηγούμενων εκτιμήσεων πλεόνασμα το πρώτο μισό του 2016, καθώς το πετρέλαιο του Ιράν επέστρεψε στις αγορές έπειτα από την άρση των κυρώσεων, ενώ οι χώρες εντός και εκτός του OPEC δεν φαίνεται να συγκλίνουν σε μια μείωση της παραγωγής.

Νωρίτερα, με ισχυρές απώλειες ολοκλήρωσαν τα χρηματιστήρια στην Ιαπωνία και την Αυστραλία, στον απόηχο των ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία, ενώ υπενθυμίζεται πως αυτή την εβδομάδα τα χρηματιστήρια της Κίνας παραμένουν κλειστά στα πλαίσια των εορτασμών για το νέο έτος.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Coca-Cola Co, καταγράφει απώλειες 0,61% καθώς ανακοίνωσε έσοδα μεγαλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών αλλά κέρδη που υπολείπονταν αυτών, για το τέταρτο τριμηνο.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της αλυσίδας φαρμακείων CVS χάνει 0,20% , μετά την ανακοίνωση κερδών ύψους 1,5 δισ. δολαρίων ή 1,34 δολάρια για το τέταρτο τρίμηνο.