Wall Street: Απώλειες μετά το τετραήμερο ανοδικό σερί

Wall Street: Απώλειες μετά το τετραήμερο ανοδικό σερί

Πτωτικά κινούνται σήμερα οι κυριότεροι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες μετά το τετραήμερο ανοδικό σερί των προηγούμενων ημερών, με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί στις κινήσεις τους, προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσουν τις εξελίξεις στις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών και την επίπτωση που μπορεί να έχει σε αυτές η υπερψήφιση νόμου στις ΗΠΑ υπέρ των διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,40% και βρίσκεται στις 28.051,41 μονάδες.

Παρόμοια εικόνα και για τον διευρυμένο δείκτη S&P 500 που σημειώνει πτώση 0,40% και βρίσκεται στις 3.140,98 μονάδες, ωστόσο μετά τα κέρδη των προηγούμενων συνεδριάσεων θεωρείται βέβαιο πως θα καταφέρει να καταγράψει τις καλύτερες μηνιαίες επιδόσεις του από τον περασμένο Ιούνιο.

Πτώση 0,46%, τέλος, καταγράφει και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, που βρίσκεται στις 8.665,47 μονάδες.

Στο μέτωπο των σινοαμερικανικών σχέσεων, η ανησυχία έχει επανέλθει στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες μετά την υπογραφή από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ της νομοθεσίας που πέρασε πρόσφατα το Κογκρέσο υπέρ των διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ.

Η αντίδραση της κινεζικής κυβέρνησης ήταν σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, με το Πεκίνο να κατηγορεί τις ΗΠΑ για παρεμβάσεις στα εσωτερικά του, τονίζοντας ότι «οι κακόβουλες προθέσεις» των ΗΠΑ θα πέσουν στο κενό και προειδοποιώντας ότι είναι έτοιμο να προχωρήσει σε «αυστηρά αντίμετρα».

Τέλος, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal οι Κινέζοι αξιωματούχοι επισημαίνουν πως θα πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός των γεωπολιτικών από τα εμπορικά θέματα, προσθέτοντας ότι δεν είναι απαραίτητο η τελευταία απόφαση Τραμπ να πλήξει τις προοπτικές για μια εμπορική συμφωνία.