Άνοδος 1,5% στη Wall λόγω της προόδου στις συζητήσεις ΗΠΑ-Κίνας

Άνοδος 1,5% στη Wall λόγω της προόδου στις συζητήσεις ΗΠΑ-Κίνας

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, καθώς διάχυτο είναι το κλίμα αισιοδοξίας σχετικά με τις εν εξελίξει εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Κινέζων και Αμερικανών αξιωματούχων που συνεχίζονται στην Ουάσινγκτον με στόχο την επίτευξη μίας συμφωνίας για την εκτόνωση των εντάσεων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε το καλό κλίμα στις διαπραγματεύσεις, καθώς ανέφερε πως οι διαπραγματεύσεις εξελίχθηκαν πολύ καλά, ενώ δημοσίευμα της Wall Street Journal περιέγραψε τους όρους μίας ενδεχόμενης συμφωνίας.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο 1,50% και βρίσκεται στις 26.894,58 μονάδες.

Σημαντικά κέρδη καταγράφει και ο δείκτης S&P 500 με άνοδο 1,56, ενώ παρόμοια εικόνα παρουσιάζει και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που καταγράφει άνοδο της τάξης του 1,75% και βρίσκεται στις 8.089,08 μονάδες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Wall Street Journal μία συμφωνία μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη θα μπορούσε να περιλαμβάνει την αγορά περισσότερων αγροτικών προϊόντων από την Κίνα, ενώ η ασιατική χώρα θα δεσμευτεί  να μην προχωρά σε υποτιμήσεις του εθνικού της νομίσματος.

Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ θα αναβάλλουν τις προγραμματισμένες αυξήσεις των δασμών σε κινεζικά προϊόντα και θα χαλαρώσουν τις κυρώσεις στον κινεζικό τηλεπικοινωνιακό κολοσσό Huawei.