To Χ.Α. διέγραψε τα παράγωγα της Folli Follie

To Χ.Α. διέγραψε τα παράγωγα της Folli Follie

Τη διαγραφή των παραγώγων προϊόντων της εταιρείας Folli Follie διέγραψε το ελληνικό χρηματιστήριο.

Πιο αναλυτικά, σε συνέχεια της από 12/6/2018 ανακοίνωσης του Χρηματιστηρίου Αθηνών και λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις της Επ. Κεφαλαιαγοράς σχετικά με την εταιρεία Folli Follie και «ζυγίζοντας» τις μέχρι σήμερα εξελίξεις με βάση τις οποίες δεν έχουν αρθεί οι λόγοι αναστολής, το Χ.Α. θα διαγράψει τα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης (ΣΜΕ) της μετοχής από την ερχόμενη Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου.

Πιο αναλυτικά, μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Παρασκευής 21/09 θα διαγραφούν όλες οι σειρές του ΣΜΕ επί των μετοχών της Folli Follie και οι ανοιχτές θέσεις θα λήξουν αναγκαστικά την ημέρα διαγραφής κατά τρόπο αυτοδίκαιο και ο διακανονισμός θα πραγματοποιηθεί με φυσική παράδοση έναντι καταβολής του τιμήματος, σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά εισαγωγής του προϊόντος όπως ορίζονται στην Απόφαση 12 του ΧΑ.

Για τον υπολογισμό των χρηματικών υποχρεώσεων των συμβαλλομένων μερών θα ληφθεί υπόψη η τελευταία δημοσιευμένη τιμή της υποκείμενης αξίας πριν τη διαγραφή του Παραγώγου, ήτοι η τιμή των 4,80 ευρώ.

Ειδικός διαπραγματευτής στην Ελλάκτωρ η Euroxx Χρηματιστηριακή

Επίσης, το Χ.Α. ενέκρινε την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών και των παραγώγων των μετοχών της Ελλάκτωρ από την εταιρεία Euroxx Χρηματιστηριακή, με ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης τηΔευτέρα 24/09/2018.

Μετά την πάροδο του πρώτου έτους η άδεια του Ειδικού Διαπραγματευτή ανανεώνεται αυτόματα, για αόριστο χρονικό διάστημα κατά το οποίο η ειδική διαπραγμάτευση μπορεί να παύσει, ακόμα και χωρίς να συντρέχει σπουδαίος λόγος, μετά την πάροδο προθεσμίας ειδοποίησης 30 ημερών.