O Πάουελ «ωθεί» τη Wall Street

O Πάουελ «ωθεί» τη Wall Street

Συνεχίζεται το ράλι στη Wall Street και στη σημερινή συνεδρίαση με τους τρεις βασικούς δείκτες να κινούνται σε θετικό έδαφος και να καταγράφουν ήπια κέρδη.

Ώθηση προς τα κέρδη έχουν δώσει οι χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ ότι η Fed θα εξετάσει το ενδεχόμενο να μειώσει το κόστος δανεισμού εάν οι οικονομικές συνθήκες επηρεαστούν αρνητικά λόγω της πολιτικής των δασμών από ΗΠΑ και Κίνα.

Την ίδια ώρα, τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν και αφορούν την αγορά εργασίας μπορεί να αξιολογήθηκαν ως αδύναμα αλλά οι αναλυτές θεωρούν ότι η κατάσταση αυτή της οικονομίας που δείχνει να μην «πατάει καλά στα πόδια της» είναι προσωρινή.

Σε αυτό το κλίμα, ανοδικά κινείται ο βιομηχανικός Dow Jones που ενισχύεται κατά 101,16 μονάδες ή 0,40% στις 25.442 μονάδες όπως και ο S&P 500 που κερδίζει 8,17 μονάδες ή 0,29% στις 2.811 μονάδες. Τέλος, θετικά πρόσημα εμφανίζει και ο τεχνολογικός Nasdaq που σημειώνει κέρδη 0,15% ή 12,79 μονάδες στις 7.539 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Apple κερδίζει 2,48% μετά τις δηλώσεις του CEO της εταιρείας Τιμ Κουκ ότι η εταιρεία δεν είναι μονοπώλιο τονίζοντας ωστόσο ότι θα δεχτούν οποιοδήποτε έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές.

Στον αντίποδα, η μετοχή της GameStop Corp γκρεμίζεται κατά 35% με την εταιρεία παραγωγής videogames να ανακοινώνει απογοητευτικά αποτελέσματα.

Νωρίτερα, με κέρδη ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τον ιαπωνικό Nikkei να κερδίζει 1,80%.