Mε το... δεξί ξεκίνησε η εβδομάδα για τη Wall

Mε το... δεξί ξεκίνησε η εβδομάδα για τη Wall

Με σημαντικά κέρδη ξεκίνησαν την εβδομάδα οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι καθώς είδαν τους διαμορφωτές τις νομισματικής πολιτικής παγκοσμίως να είναι διατεθειμένοι να αντιμετωπίσουν με όλα τα όπλα ενδεχόμενη οικονομική ύφεση.

Πηγή αυτής της αισιοδοξίας αποτέλεσαν αρχικά τα σχόλια του προέδρου Τραμπ πως δεν πιστεύει ότι έρχεται οικονομική ύφεση καθώς σύμφωνα με τον ίδιο «η αμερικάνικη οικονομία και οι καταναλωτές είναι πλούσιοι».

Καθησυχαστικοί έχουν εμφανιστεί στις τελευταίες δηλώσεις και άλλοι Αμερικανοί αξιωματούχοι σχετικά με την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας εστιάζοντας στην πορεία της αμερικάνικης διαβεβαιώνοντας ότι το 2020 θα αποτελέσει χρονιά σταθμό.

Την ίδια ώρα οι επενδυτές υποδέχτηκαν με ικανοποίηση την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας να μειώσει το κόστος δανεισμού των εταιρειών αλλά και τις διαβεβαιώσει του Όλαφ Σολτς πως η κυβέρνηση της Γερμανίας μπορεί να διαθέσει έως και 55 δισ. δολάρια για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κρίση.

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 249,78 μονάδες ή 0,96% στις 26.135 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 106,82 μονάδες ή 1,35% στις 8.002 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 34,97 μονάδες ή 1,21% και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 2.923 μονάδες.

Σημειώνεται πως Dow Jones και S&P 500 έχουν σημειώσει απώλειες τρεις διαδοχικές εβδομάδες στην σκιά των φόβων για μια παγκόσμια ύφεση.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Apple κέρδισε 2,06% με τον ισχυρό άνδρα της εταιρείας Τιμ Κουκ να προειδοποιεί τον πρόεδρο Τραμπ ότι οι δασμοί κατά της Κίνας μπορεί να βλάψουν την ίδια την εταιρεία.

Νωρίτερα, με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσαν την πρώτη μέρα της εβδομάδας οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, εν μέσω των σχεδίων νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής που προανήγγειλαν κορυφαίες οικονομίες όπως η Κίνα και η Γερμανία, προκειμένου να τονωθεί η ανάπτυξη.