Kέρδη για τη Wall με την ώθηση του πετρελαίου

Kέρδη για τη Wall με την ώθηση του πετρελαίου

H σημερινή ανάκαμψη του πετρελαίου έδωσε μεγάλη ώθηση στους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street με τον κλάδο της τεχνολογίας και της ενέργειας να είναι οι πλέον κερδισμένοι. Λίγες ημέρες πριν ολοκληρωθεί το 2015, ο S&P 500 βρίσκεται σε θετικό έδαφος για το έτος. Υπενθυμίζεται πως η τελευταία εβδομάδα του έτους παραδοσιακά χαρακτηρίζεται από το μικρό όγκο συναλλαγών αλλά και για αυτό που είναι γνωστό ως «ράλι της τελευταίας εβδομάδας του χρόνου».

Σε αυτό το κλίμα, o  βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 193 μονάδες (1,10%) και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 17.721 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasqaq σημείωσε κέρδη 67 μονάδων (1,33%) και έκλεισε στις 5.108 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 22 μονάδες (1,05%) τερματίζοντας τις σημερινές συναλλαγές στις 2.078 μονάδες.

Για τον S&P 500 και οι δέκα τομείς που δραστηριοποιούνται σε αυτόν σημείωσαν κέρδη , με εκείνον της τεχνολογίας της πληροφορίας να σημειώνει τα μεγαλύτερα κέρδη της τάξεως του 1,3%. Στο Nasdaq οι μετοχές των εταιριών βιοτεχνολογίας και υψηλής τεχνολογίας είχαν τη μεγαλύτερη απόδοση κερδών στο ταμπλό. Ο Dow Jones παραμένει σε αρνητικό έδαφος για το 2015, κατά 0,6%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον σήμερα παρουσίασε το γεγονός πως οι μετοχές της Alphabet Inc και της Amazon.com έφτασαν σε υψηλά 52 εβδομάδων.

Το πετρέλαιο σήμερα ανέκτησε έδαφος μετά τις χθεσινές απώλειες καθώς οι επενδυτές αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εκθέσεις για τα αποθέματα τόσο της Υπηρεσίας Ενέργειας (ΕΙΑ) όσο και του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου που θα δημοσιευτούν τις προσεχείς ημέρες.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, διευρύνθηκε σε υψηλό τριών μηνών το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ το Νοέμβριο, καθώς οι εξαγωγές μειώθηκαν περισσότερο από τις εισαγωγές, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου. Έπειτα από δυο διαδοχικούς μήνες όπου συρρικνώθηκε, το εμπορικό έλλειμμα το Νοέμβριο διευρύνθηκε κατά 3,6% στα 60,5 δισ. δολάρια και πρόκειται για το μεγαλύτερο έλλειμμα από τον Αύγουστο.

Παράλληλα, οι αξίες των κατοικιών για τον Οκτώβριο, σημείωσαν αύξηση κατά 5,2% συγκριτικά με πέρυσι, που είναι μεγαλύτερη από την αύξηση 4,9% που είχαν καταγράψει το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Δείκτη για τις τιμές των κατοικιών S&P/Case-Shiller.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Freeport-McMoRan Inc. κέρδισε 1,75% μετά την παραίτηση του εκτελεστικού της προέδρου κ. Jmaes R. Moffett λίγους μήνες μετά την απόκτηση του 8,5% της εταιρείας από τον ακτιβιστή κ. Carl Icahn. Eπίσης, γνωστοποιήθηκε ότι ο κ. Icahn ανέβασε την προσφορά στο 1 δισ. δολάρια για να αποκτήσει την εταιρεία  ανταλλακτικών αυτοκινήτων Pep Boys. Η μετοχή της Pep Boys έκανε άλμα 8,79%.

Οι μετοχές των Willis Group Holding PLC και Towers Watson & Co. Κέρδισαν 4,55% και 4,01% μετά τη συγχώνευσή τους και την απόφαση που ανακοινώθηκε ότι η νέα μετοχή της Willis Tower Watson θα διαπραγματεύεται στον S&P 500.

Η μετοχή της Driller Transocean Ltd. κέρδισε σήμερα 3,00% μετά τη χθεσινή βουτιά λόγω της είδησης ότι η Shell διέκοψε το συμβόλαιο γεώτρησης με την Transocean's Polar Pioneer. Για την πρόωρη διακοπή του συμβολαίου η Transocean θα αποζημιωθεί μέσω εφάπαξ καταβολής.