Eurobank: Ξεκινά η περίοδος προτάσεων

Eurobank: Ξεκινά η περίοδος προτάσεων

Σύμωνα με δημοσίευση της "Ναυτεμπορικής", η τράπεζα ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η περίοδος προτάσεων και οι κάτοχοι τίτλων που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στις προτάσεις, μπορούν πλέον να προσφέρουν τους υφιστάμενους τίτλους τους για εξαγορά από τον οικείο προτείνοντα στο πλαίσιο μιας πρότασης.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις των Προτάσεων, οι οποίες διέπονται από το αγγλικό δίκαιο, περιλαμβάνονται στο Πληροφοριακό Δελτίο, το οποίο, με την επιφύλαξη των περιορισμών προσφοράς και διάθεσης, διατίθεται στους Κατόχους Τίτλων που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, σημειώνει η τράπεζα σε ανακοίνωσή της.
Στην ημερήσια διάταξη της έκτακτης γενικής συνέλευσης της 16ης Νοεμβρίου, θα βρεθεί η μείωση του κοινού μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας µέσω ταυτόχρονης (i) αύξησης της  ονομαστικής αξίας έκαστης κοινής ονομαστικής μετοχής της Τράπεζας και μείωσης του συνολικού αριθμού αυτών µε συνένωση αυτών των μετοχών (reverse split) και (ii) μείωσης της ονομαστικής αξίας έκαστης κοινής ονομαστικής μετοχής της Τράπεζας (όπως θα έχει διαμορφωθεί μετά το reverse split), µε σκοπό την απόσβεση ζημιών εις νέον δια του σχηματισμού ισόποσου αποθεματικού προς συμψηφισμό.

Επιπλέον, θα συζητηθεί η αύξηση του  μετοχικού κεφαλαίου της Tράπεζας για την άντληση κεφαλαίων μέχρι και 2.121.920.000 ευρώ, µε την καταβολή μετρητών ή/και εισφορά σε είδος, την έκδοση νέων κοινών ονοματικών μετοχών και την κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των κοινών μετοχών.

Παράλληλα, θα συζητηθεί η παροχή εξουσιοδότησης  προς το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας για την έγκριση της έκδοσης υπό αίρεση μετατρέψιμων ομολογιών (contingent convertible securities) («YMO») συνολικής ονομαστικής αξίας μέχρι και 1.338 εκατ.  ευρώ προς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.