BlackRock: «Οι Αμερικανοί διστάζουν να επενδύσουν σε μετοχές»

BlackRock: «Οι Αμερικανοί διστάζουν να επενδύσουν σε μετοχές»

Μπορεί οι αποδόσεις των εταιρειών να χαρακτηρίζονται στο σύνολό τους ικανοποιητικές, εντούτοις οι Αμερικανοί επενδυτές δεν εμφανίζονται πρόθυμοι να τοποθετήσουν τα κεφάλαιά τους σε μετοχές. Την άποψη αυτή εκφράζει σε συνέντευξή της στο CNBC η επικεφαλής equity strategist της BlackRock, Kate Moore.

«Υπάρχει μία διάχυτη ανησυχία για την ανάληψη ρίσκου σε μετοχές από τις αρχές του έτους έως σήμερα» επεσήμανε η Kate Moore. Σύμφωνα με την ίδια, η δυσπιστία στην αγορά έρχεται μάλιστα σε μία περίοδο όπου τα αποτελέσματα των εταιρειών είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά. «Δεν μπορώ να τα χαρακτηρίσω εκπληκτικά, αλλά είναι ιδιαίτερα καλά στις ΗΠΑ, εκπληκτικά σε κάποιες περιοχές εκτός ΗΠΑ και συνολικά οι οικονομικές συνθήκες εμφανίζονται ιδιαίτερα ικανοποιητικές. Παρόλα αυτά, δεν βλέπουμε προθυμία για ανάληψη ρίσκου».

«Είναι πολύ δύσκολο να προσδιορίσουμε σε ποιό βαθμό (αυτή η διστακτικότητα) προέρχεται από πολιτικές ανησυχίες ή από όλη αυτή την αρνητικότητα που εκπέμπουν τα ΜΜΕ σχετικά με τις σχέσεις μας με τις άλλες χώρες. Ομως, πιστεύω ότι έχει επηρεαστεί η ψυχολογία των Αμερικανών» επεσήμανε η Moore.

Σύμφωνα με την ίδια, πάντως, παρά τους πολιτικούς φόβους που εκφράζονται, η αμερικανική αγορά θα καταφέρει σύντομα να βρει το βηματισμό της και να ανακάμψει. «Βιώνουμε μία συνεχή οικονομική ανάπτυξη, τα βασικά θεμελιώδη είναι ιδιαίτερα ευνοϊκά. Νομίζω ότι δεν έχουμε φθάσει απαραίτητα στο τέλος του κύκλου».