ΓΔ: 882,66 -12,04 (-1,35 %)

Τζίρος: 11,86 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2020η
Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021

ΓΔ: 882,66 -12,04 (-1,35 %)

Τζίρος: 11,86 εκατ. €   RT

​Τα κρυπτονομίσματα εισβάλλουν στη Wall Street - Ο S&P - Dow Jones δημιουργεί τον πρώτο δείκτη για crypto

​Τα κρυπτονομίσματα εισβάλλουν στη Wall Street - Ο S&P - Dow Jones δημιουργεί τον πρώτο δείκτη για crypto

Ο S&P Dow Jones Indices, ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους χρηματιστηριακών δεδομένων παγκοσμίως, λανσάρει τον πρώτο Δείκτη Κρυπτονομισμάτων από το 2021​ με τα 550 μεγαλύτερα crypto ​.​Τα στελέχη της S&P φιλοδοξούν πως θα καταστεί πιο εύκολο προς τους επενδυτές να τοποθετηθούν στα κρυπτονομίσματα, να μειώσουν το ρίσκο της υψηλής μεταβλητότητας, αλλά και να δημιουργηθούν νέες επενδυτικές ευκαιρίες.

Η εταιρεία θα παρέχει μια ευρεία λίστα των 550 μεγαλύτερων σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονομισμάτων. Το συγκεκριμένο προϊόν φιλοδοξεί να αποτελέσει βασικό πυλώνα για την αποτίμηση των δεδομένων διαπραγμάτευσης των κρυπτονομισμάτων, την στιγμή που οι επενδυτές της Wall Street αναζητούν αντίστοιχα προϊόντα. Ο δείκτης θα χρησιμοποιεί δεδομένα που παρέχονται από την startup Lukka η οποία προσφέρει υπηρεσίες υπολογισμού φόρων σε επενδυτές κρυπτονομισμάτων.

Οι πελάτες του S&P θα μπορούν να δημιουργούν προσαρμόσιμους δείκτες και άλλα επενδυτικά εργαλεία αναφορικά με τα κρυπτονομίσματα. Με το συγκεκριμένο προϊόν, τα στελέχη της S&P φιλοδοξούν πως θα καταστεί πιο εύκολο προς τους επενδυτές να τοποθετηθούν στα κρυπτονομίσματα, να μειώσουν το ρίσκο της υψηλής μεταβλητότητας, αλλά και να δημιουργηθούν νέες επενδυτικές ευκαιρίες.

Η εταιρεία θα παρέχει μια ευρεία λίστα των 550 μεγαλύτερων σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονομισμάτων. Μεγάλες εταιρείες όπως οι Fidelity Investments και  η ιαπωνική Nomura Holdings Inc. έχουν ήδη ξεκινήσει να παρέχουν υπηρεσίες θεματοφυλακής για κρυπτονομίσματα σε θεσμικούς επενδυτές, ενώ ήδη ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων παρέχουν υπηρεσίες παράγωγων επενδυτικών προϊόντων.

Την ίδια στιγμή, μια ακόμη εταιρεία ανακοινώνει πως τοποθετεί μέρος των αποθεματικών της στο Bitcoin. Συγκεκριμένα, η Real Vision, επένδυσε το 10% των αποθεματικών της σε θέσεις στο Bitcoin. Ο ιδρυτής της εταιρείας, δηλώνει παράλληλα πως έχει τοποθετήσει το 98% των κεφαλαίων του σε Bitcoin & Ethereum. Σύμφωνα με την BitcoinTreasuries, εταιρείες έχουν επενδύσει κεφάλαια αξίας $4.5 δις ή 243.000 λαμβάνοντας μια μακρά θέση στο ψηφιακό νόμισμα.

Η τράπεζα της Φρανκφούρτης Hauck & Aufhauser ανακοίνωσε νέο επενδυτικό κεφάλαιο, το HAIC Digital Asset Fund το οποίο θα περιλαμβάνει επενδύσεις σε Bitcoin, Ether, αλλά και σε Stellar, και απευθύνεται σε ελάχιστες επενδύσεις τουλάχιστον 200.000 ευρώ.

Το $BTC έχοντας σημειώσει νέο υψηλό στα $19.920 νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, προσπαθεί να ξεπεράσει το επίπεδο των $20.000 όπου θα καθιερώσει το νέο υψηλό. Από αυτό το επίπεδο κινούμαστε σε αχαρτογράφητα νερά, χωρίς την δυνατότητα να προσδιορίσουμε την κίνηση του.

Αποποίηση Ευθύνης

Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, καμία διασφάλιση δε δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.