ΑΓΟΡΕΣ

Σε υψηλά μήνα το ΧΑ με ισχυρή αντίδραση από τις τράπεζες

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020, 18:00
Με τις ευρωπαϊκές αγορές σε άνοδο έως και 2,50% εν μέσω περαιτέρω ανοίγματος της οικονομίας και με τις μετοχές του τουριστικού τομέα σε ράλι διεθνώς, το ελληνικό χρηματιστήριο λαμβάνοντας ισχυρή ώθηση από τις τράπεζες που ενισχύθηκαν έκλεισε στις 624,32 μονάδες με άνοδο 2,48% και σε υψηλό μήνα.
Σε υψηλά μήνα το ΧΑ με ισχυρή αντίδραση από τις τράπεζες

Ηλ. Ζαχαράκης (Fast Finance): Πιθανή μια ανοδική κίνηση στο ΧΑ μετά τον MSCI

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020, 14:28
«Όλα δείχνουν ότι οι πιθανότητες να δούμε μία σοβαρή ανοδική κίνηση τόσο σε τιμές όσο και σε διάρκεια είναι σημαντικές αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αναδιαρθρώσεων λόγω MSCI» επισημαίνει στην εβδομαδιαία ανάλυσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ Ηλίας Ζαχαράκης, τονίζοντας ότι είναι καθοριστική η κατοχύρωση (σε κλείσιμο) των 613 μονάδων για το Γενικό Δείκτη.
Ηλ. Ζαχαράκης (Fast Finance): Πιθανή μια ανοδική κίνηση στο ΧΑ μετά τον MSCI

Κέρδη και συγκρατημένη αισιοδοξία στην Ευρώπη

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020, 11:20
Με κέρδη διαπραγματεύονται οι ευρωπαϊκοί δείκτες καθώς οι χώρες προχωρούν σταδιακά σε άνοιγμα των οικονομιών και άρση των μέτρων περιορισμού που είχαν εφαρμοστεί λόγω κορονοϊού. Το χρηματιστήριο των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου είναι κλειστά σήμερα λόγω της Ημέρας Μνήμης και την εαρινή αργία του Ηνωμένου Βασιλείου αντίστοιχα.
Κέρδη και συγκρατημένη αισιοδοξία στην Ευρώπη

«Επιστροφή» τραπεζών οδηγεί πάνω από τις 620 μονάδες το ΧΑ

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020, 11:01
Δυναμικά μπήκε η τελευταία εβδομάδα του Μαΐου στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς οι long εξ αρχής της συνεδρίασης ανέλαβαν τα ηνία της αγοράς οδηγώντας το Γενικό Δείκτη πάνω από τις 620 μονάδες, με αιχμή τις τράπεζες που ενισχύονται έως και 8% και τις μετοχές βιομηχανίας και ενέργειας που συνεχίζουν την καλή τους εικόνα.
«Επιστροφή» τραπεζών οδηγεί πάνω από τις 620 μονάδες το ΧΑ

MLS: Συνεχίζεται η αναστολή διαπραγμάτευσης μετοχών και ομολόγων

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020, 21:18
Θα συνεχιστεί η αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών αλλά και των ομολόγων της MLS και από την προσεχή Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή το βράδυ, λαμβάνοντας υπόψη σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Συνεχίζεται η αναστολή διαπραγμάτευσης μετοχών και ομολόγων

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές με το βλέμμα στην ένταση ΗΠΑ - Κίνας

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020, 20:18
Επιφυλακτικοί οι επενδυτές στις ευρωαγορές, οι οποίες κατέγραψαν μεικτά πρόσημα την Παρασκευή, αποτυπώνοντας την ανησυχία αναφορικά με την επιδείνωση των σινοαμερικανικών σχέσεων τόσο σε σχέση με την εξάπλωση της πανδημίας όσο και ως προς την πρόθεση της Κίνας να προχωρήσει στην αλλαγή του νομικού καθεστώτος στο Χονγκ Κονγκ.
Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές με το βλέμμα στην ένταση ΗΠΑ - Κίνας

Wall Street: Απώλειες για τους δείκτες ενώ εντείνεται η διαμάχη Κίνας - ΗΠΑ

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020, 17:23
Συνεχίζονται για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση οι απώλειες στην Wall Street, καθώς η νέα επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, με αφορμή την πανδημία αλλά και την πρόθεση της ασιατικής χώρας να αλλάξει το νομικό καθεστώς του Χονγκ Κονγκ πυροδοτεί ανησυχία μεταξύ των επενδυτών. Πτώση 150 μονάδων για τον Dow Jones.
Απώλειες για τους δείκτες ενώ εντείνεται η διαμάχη Κίνας - ΗΠΑ

Απώλειες 5,5% για το αργό

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020, 14:27
Η απόφαση της κινεζικής κυβέρνησης να μην θέσει στόχο για την αύξηση του ΑΕΠ το 2020 εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού οδηγεί σε απώλειες τις τιμές του πετρελαίου, ενώ το κλίμα στην αγορά δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο η αύξηση των εντάσεων με τις ΗΠΑ σε σχέση με την εξάπλωση του κορονοϊού και το Χονγκ Κονγκ.
Απώλειες 5,5% για το αργό

Νέα στήριξη στις 610 μονάδες από ΤΕΝΕΡΓ, Ελλάκτωρ και ΕΤΕ στο ΧΑ

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020, 12:21
Το θετικό γύρισμα των ευρωπαϊκών δεικτών αλλά και αγορές σε κορυφαία blue chips ενέργειας και υποδομών όπως Τέρνα Ενεργειακή, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν, ΔΕΗ, Lamda κ.α. άλλαξαν την εικόνα του ελληνικού χρηματιστηρίου, με το Γενικό Δείκτη πλέον σε άνοδο και στη ζώνη των 610 μονάδων.
Νέα στήριξη στις 610 μονάδες από ΤΕΝΕΡΓ, Ελλάκτωρ και ΕΤΕ στο ΧΑ

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές με τις εντάσεις Κίνας - ΗΠΑ στο προσκήνιο

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020, 11:13
Επιφυλακτικότητα και μικτά πρόσημα καταγράφονται την Παρασκευή στις κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, καθώς αποτυπώνεται η ανησυχία των επενδυτών αναφορικά με την επιδείνωση των σινοαμερικανικών σχέσεων τόσο σε σχέση με την εξάπλωση της πανδημίας όσο και σε ό,τι αφορά στην πρόθεση της Κίνας να προχωρήσει στην αλλαγή του νομικού καθεστώτος στο Χονγκ Κονγκ.
Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές με τις εντάσεις Κίνας - ΗΠΑ στο προσκήνιο

Αγορές : Το απόλυτο «ασανσέρ» - Τι τις χωρίζει από το επόμενο ράλι

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020, 00:02
Τους τελευταίους τρεις μήνες οι απότομες διακυμάνσεις στις αγορές θυμίζουν «τρενάκι του τρόμου» σε λούνα παρκ. Εντούτοις αναλυτές εκτιμούν ότι παρ' ότι ο δείκτης VIX μπορεί να χρειαστεί πάνω από χρόνο για να φτάσει στα προ κρίσης επίπεδα, τα άνευ προηγουμένου μέτρα των κεντρικών τραπεζών ενδέχεται να επιταχύνουν τις εξελίξεις.
Το απόλυτο «ασανσέρ» - Τι τις χωρίζει από το επόμενο ράλι

Ανεργία και ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας «έριξαν» τη Wall

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, 23:31
Απώλειες κατέγραψαν την Πέμπτη και οι τρεις κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς η νέα άνοδος των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας αλλά και η «πολεμική» ρητορική του Αμερικανού προέδρου προς την Κίνα με αφορμή τον κορονοϊό δημιούργησαν επιφυλακτικότητα και ανησυχία στους επενδυτές.
Ανεργία και ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας «έριξαν» τη Wall

Απώλειες στις ευρωαγορές μετά τα στοιχεία για την οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, 19:53
Με πτώση ολοκληρώθηκαν οι συνεδριάσεις των κυριότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηριακών αγορών, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα νέα στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα αναφορικά με την πορεία της οικονομικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη.
Απώλειες στις ευρωαγορές μετά τα στοιχεία για την οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη

Πτωτικά το Χρηματιστήριο αλλά κράτησε τις 600 - 610 μονάδες

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, 18:19
Την πτώση – διόρθωση των διεθνών αγορών ακολούθησε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο σε μια συνεδρίαση πολλαπλών εναλλαγών στα πρόσημα, εν μέσω αντεγκλήσεων αγοραστών και πωλητών, όμως κρατήθηκαν σχετικά εύκολα οι 600 μονάδες, με το Γ.Δ. να κλείνει στις 608,34 μονάδες με πτώση 0,36%.
Πτωτικά το Χρηματιστήριο αλλά κράτησε τις 600 - 610 μονάδες

Wall Street: Απώλειες στους δείκτες μετά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, 17:16
Απώλειες καταγράφουν την Πέμπτη οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς η νέα άνοδος των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας αλλά και η «πολεμική» ρητορική του Αμερικανού προέδρου προς την Κίνα με αφορμή τον κορονοϊό δημιουργούν επιφυλακτικότητα και ανησυχία στους επενδυτές.
Απώλειες στους δείκτες μετά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας

Ισχυρές πιέσεις σε Aegean – Autohellas άλλαξαν το κλίμα στο ΧΑ

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, 11:50
Επέστρεψαν οι πωλητές στο ελληνικό χρηματιστήριο αλλάζοντας το κλίμα, καθώς κλιμακώθηκαν απότομα οι πιέσεις στις δύο μετοχές του ομίλου Βασιλάκη Aegean Airlines και Autohellas, οι οποίες καταγράφουν σημαντικές απώλειες με τη δεύτερη να χάνει άνω του 12%, ενώ ο Γ.Δ. βρίσκεται λίγο πάνω από τις 600 μονάδες.
Ισχυρές πιέσεις σε Aegean – Autohellas άλλαξαν το κλίμα στο ΧΑ

Απώλειες στην Ευρώπη με το βλέμμα στον PMI

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, 10:54
Με απώλειες διαπραγματεύονται οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες μετά και τη δημοσίευση των στοιχείων για τον PMI της Ευρωζώνης, καθώς μπορεί η επίδοση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη να ήταν καλύτερη από την αναμενόμενη ωστόσο ο δρόμος προς την ανάκαμψη είναι ακόμα μακρύς.
Απώλειες στην Ευρώπη με το βλέμμα στον PMI

Τι έπεται για τις τιμές του πετρελαίου μετά την προσέγγιση των $36/βαρέλι

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, 00:02
Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 5,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 15 Μαΐου με αποτέλεσμα δυνατό πάρτυ στις τιμές του Brent και του WTI. Ποιες είναι οι επόμενες αντιστάσεις, μέχρι ποιο σημείο οπισθοχώρησης δεν χαλάει η τεχνική εικόνα και τι μας προβλημάτισε στις ανακοινώσεις της ΙΕΑ.
Τι έπεται για τις τιμές του πετρελαίου μετά την προσέγγιση των $36/βαρέλι

Wall Street: Σημαντικά κέρδη για τους δείκτες και ρεκόρ για Amazon, Facebook

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020, 23:13
Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν την Τετάρτη οι δείκτες στην Wall Street, καθώς το επενδυτικό κλίμα τονώθηκε τόσο από την επανεκκίνηση των οικονομικών δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ όσο και από τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν νωρίτερα. Στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Μαρτίου ο δείκτης S&P.
Σημαντικά κέρδη για τους δείκτες και ρεκόρ για Amazon, Facebook

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 26 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα