H Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας είναι το Μέλλον

H Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας είναι το Μέλλον

Γράφει η Αιλιανού Ιφιγένεια*

H Υγεία τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο επίκεντρο όλης της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς.  Όλες οι εταιρίες μελετούν τις ανάγκες και τις δυνατότητες της κοινωνίας και σχεδιάζουν νέα προϊόντα διότι οι Έλληνες πολίτες έχουν την ανάγκη να εξασφαλίσουν το αγαθό της Υγείας. Άλλωστε, είναι αλήθεια πως η κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Δημόσιας Περίθαλψης τους παρακινεί να στραφούν στην προστασία και την ασφάλεια της Ιδιωτικής Ασφάλισης. Επιπλέον, η επί σχεδόν 10 χρόνια οικονομική κρίση της χώρας μας αλλά και η  επέλαση της πανδημίας, έχουν ανεβάσει την ανασφάλεια των Ελλήνων στα ύψη.

Ωστόσο, η Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά κατάφερε να ξεπεράσει όλες αυτές τις συμπληγάδες πέτρες με αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΕΑΕΕ αποτυπώνεται πλέον ξεκάθαρα η στροφή και εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών στην Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι σημαντικό να τονίσουμε πως ένας από τους άμεσους στόχους της Ιδιωτικής Ασφάλισης Υγείας θα πρέπει να εστιάζει στον επανασχεδιασμό και την ανάπτυξη της συνεργασίας με το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Η συνεργασία αυτή θα δημιουργήσει μια νέα αγορά ασφαλιστικών υπηρεσιών και προϊόντων, ενώ σε βάθος χρόνου θα προσεγγίσει η Δημόσια και η Ιδιωτική Ασφάλιση τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά επίπεδα.

Στο επίκεντρο, όμως, της Ασφαλιστικής Αγοράς βρίσκεται και η Πρόληψη, διότι ο ρόλος της Προληπτικής Ιατρικής αποδεικνύεται καθοριστικός και σωτήριος σε όλες τις περιπτώσεις ασθενειών που απειλούν την υγεία και τη ζωή του ανθρώπου. Μεγάλος στόχος για τις Ασφαλιστικές Εταιρίες είναι η ανάπτυξη και προώθηση του όρου και της σημασίας της πρόληψης, με σκοπό να ενημερώσουν, να πείσουν και τελικά να προσφέρουν την απαραίτητη κουλτούρα και παιδεία Υγείας στο κοινωνικό σύνολο, προκειμένου όλοι να υιοθετήσουν ένα υγιές πρότυπο διαβίωσης. 

Παράλληλα, θα πρέπει να σημειώσουμε πως το μέλλον της Ιδιωτικής Ασφάλισης Υγείας στην Ελλάδα αλλάζει γενικότερα, και συγκεκριμένα, αλλάζει το είδος και ο τρόπος των  παρεχόμενων υπηρεσιών στην Υγεία. Η ιατρική επιστήμη και η τεχνολογία στην Υγεία εξελίσσονται ραγδαία και με αλματώδεις ρυθμούς.  Τεχνολογία και καινοτομίες έχουν μπει πλέον στην καθημερινότητα της ζωής των πολιτών και έχουν αντικαταστήσει υπηρεσίες που πριν λίγα χρόνια θα φαινόταν αδιανόητο να αντικατασταθούν. Αυτό οδηγεί την Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας στην επανεξέταση του τρόπου που σήμερα προσφέρει τις υπηρεσίες Υγείας, ενώ, παράλληλα, την ωθεί να προχωρήσει με μεγάλα βήματα και σε σύντομο χρονικό διάστημα στην αναβάθμιση αυτών των υπηρεσιών. 

Αξίζει να αναφέρουμε πως στην  INTERLIFE Ασφαλιστική έχουμε κάνει ήδη βήματα προς αυτή την κατεύθυνση με τη δημιουργία νέων σύγχρονων προϊόντων Ασφάλισης Υγείας ενώ εργαζόμαστε εντατικά για την υλοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού. Αξιοποιούμε πλήρως τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας και των ψηφιακών εφαρμογών, και παρέχουμε  στους πελάτες μας μέσω διαδικτύου και κινητού τηλεφώνου, πλήθος ασφαλιστικών λύσεων. 

Στρατηγική μας στην INTERLIFE είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση της Υγείας μέσω των προγραμμάτων μας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης, οι παροχές των οποίων καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και στοχεύουν στην πρόληψη, στην θεραπεία και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής. Ενδεικτικά αναφέρω τα προγράμματα :

  • DIAGNOSIS CARE
  • LIFE CARE
  • ΥΓΕΙΑ OPTIMUM
  • ΥΓΕΙΑ MAXIMUM

Συμπερασματικά, λοιπόν, αντιλαμβανόμαστε όλοι πως το νέο πεδίο δραστηριοποίησης στην Υγεία είναι πλέον εδώ. Συνεπώς, η Ελληνική Ιδιωτική Ασφαλιστική Αγορά, λαμβάνοντας υπ’ όψιν της τις επιστημονικές προβλέψεις ότι την επόμενη δεκαετία αναμένεται μεγάλη αύξηση στην ζήτηση των υπηρεσιών Υγείας στη χώρα μας, θα πρέπει να προχωρήσει μπροστά με αλματώδη βήματα, διότι η Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας είναι το Μέλλον. 


* Διευθύντρια Υγείας και Προσωπικών Ατυχημάτων INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α.