8ος χρόνος, ημέρα 2482η
Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022

H ELPEDISON σε τροχιά «πράσινης μετάβασης» με καινοτομία και καθαρή ενέργεια

H ELPEDISON σε τροχιά «πράσινης μετάβασης» με καινοτομία και καθαρή ενέργεια

Με επενδύσεις που στοχεύουν στην παραγωγή καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και με υπηρεσίες που μειώνουν το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα προχωρεί προς την «πράσινη» μετάβαση η ELPEDISON, η οποία δραστηριοποιείται εδώ και δεκαπέντε χρόνια στην παραγωγή ενέργειας.

Η εταιρεία πραγματοποιεί συνεχείς επενδύσεις, με εισαγωγή φυσικού αερίου στη χώρα μας, με παραγωγή ενέργειας στις δυο υπερσύγχρονες μονάδες της και με προμήθεια ρεύματος και φυσικού αερίου σε εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες.

Σύμφωνα με την διοίκηση της εταιρείας, πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης εφαρμόζονται καθημερινά στη διαχείριση όλων των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων, συνεισφέροντας παράλληλα στην επίτευξη των στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. για το 2030, όπως «φτηνή και καθαρή ενέργεια», «υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή», «δράση για το κλίμα» και «ζωή στη στεριά».

Επενδύσεις σε καθαρή ενέργεια

Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία, προχωρεί σε επενδύσεις και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δράσεων ενεργειακής αποδοτικότητας, πράσινης ενέργειας, αλλά και βέλτιστων πρακτικών, γύρω από το σχεδιασμό καινοτόμων υπηρεσιών. Στόχος της είναι να συνεισφέρει συνεχώς στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων που μπορεί να προκύψουν στο περιβάλλον, να μειώσει περαιτέρω το ανθρακικό της αποτύπωμα και να βελτιώσει την ενεργειακή απόδοση των λειτουργιών της, μετατρέποντας τις προκλήσεις σε ευκαιρίες.

Ήδη, μέσα στο 2020, προχώρησε σε επένδυση ύψους 20 εκατ. ευρώ για την περαιτέρω αναβάθμιση της ηλεκτροπαραγωγικής της μονάδας στη Θεσσαλονίκη, με στόχο την αύξηση της παραγωγικής της δυναμικότητας με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον.

Ως ο πρώτος ανεξάρτητος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και ένας από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους προμηθευτές ρεύματος και φυσικού αερίου στη χώρα, η ELPEDISON διασφαλίζει μία διαδικασία ηλεκτροπαραγωγής φιλικής προς το περιβάλλον, με τις δύο ιδιόκτητες μονάδες της στη Θίσβη Βοιωτίας και στη Θεσσαλονίκη, με καύσιμο το φυσικό αέριο.

Επιπλέον, αποτελεί ηγέτιδα δύναμη στην παροχή κορυφαίων ενεργειακών προϊόντων και λύσεων. Έχοντας την καινοτομία βαθιά στο DNA της σχεδιάζει και προσφέρει νέες, καινοτόμες υπηρεσίες, με στόχο τη σημαντική μείωση του κόστους ενέργειας των πελατών της, τη βελτιστοποίηση της ενεργειακής τους κατανάλωσης, καθώς και τη μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος.

Mε τις ενεργειακές υπηρεσίες της η ELPEDISON εξασφαλίζει επίσης χαμηλότερες εκπομπές ρύπων για τον εκάστοτε τελικό χρήστη, γεγονός που βελτιώνει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, επιτρέποντας στον πελάτη να συμβάλλει και αυτός από την πλευρά του στη βιώσιμη ανάπτυξη και την «πράσινη» μετάβαση.

Πιστοποιήσεις, διακρίσεις και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Η ELPEDISON συνεργάζεται με διάφορους διεθνείς οργανισμούς, φορείς πιστοποίησης και κοινωνικούς εταίρους, ώστε να συνδυάζεται η δραστηριότητά της με την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων της, την προστασία του περιβάλλοντος και την επιστροφή αξίας στην κοινωνία. Το γεγονός αυτό αναγνωρίζεται και με εταιρικές διακρίσεις και βραβεύσεις, όπως το Βραβείο CRI Silver για το κοινωνικό της έργο και ο Έπαινος στην κατηγορία Περιβάλλον από το Ινστιτούτο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης,. Στην ίδια λογική εντάσσεται και το People Excellence Award 2020 στον κλάδο της Ενέργειας, αναδυκνείοντας την ELPEDISON ως μία από τις εταιρείες που αναβαθμίζουν την «Εμπειρία του Εργαζόμενου», παρέχοντας εξατομικευμένες υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού. Παράλληλα, της απονεμήθηκε πρόσφατα και το βραβείο Corporate Superbrands Award 2021-2022, στην κατηγορία Ενέργεια & Ανακύκλωση. Αναφορικά με τις πιστοποιήσεις, κατέχει τα ISO 9001-2015 (Quality Management System), ISO 14001-2015 (Environmental Management System) και ISO 45001-2018 (Occupational Health & Safety Management System).

H ELPEDISON «ενεργοποιεί» ένα καλύτερο μέλλον για την ελληνική κοινωνία και το περιβάλλον, με το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ΕΚΕ ELPEDISON «Ενεργοποιώ». Στόχος του, να συνδράμει στις τοπικές κοινότητες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, να στηρίζει οικονομικά ασθενείς ομάδες, με έμφαση στα παιδιά και τους νέους, καθώς και να εκπαιδεύει τους πολίτες σχετικά με θέματα ενεργειακής αποταμίευσης, ενεργειακής απόδοσης και προστασίας του περιβάλλοντος.

Πρόσφατα, παρουσίασε δυο δράσεις για τη στήριξη των περιοχών που επλήγησαν το καλοκαίρι του 2021 από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Στόχος των δράσεων είναι να «ενεργοποιήσει» το έργο της αναδάσωσης στις περιοχές αυτές, σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό we4all.

Παράλληλα, τηρώντας την πάγια της δέσμευση, να βρίσκεται καθημερινά δίπλα σε ευπαθείς ομάδες ανθρώπων, με έμφαση στα παιδιά, η ELPEDISON, έχει αναλάβει, ήδη μέσα στο 2022 πρωτοβουλίες για τη στήριξη οργανισμών, όπως οι «Πρώτα το Παιδί», «Πρωτοβουλία για το Παιδί» και «Καρδιές για όλους – Coeurs Pour Tous», που στηρίζουν παιδιά που έχουν ανάγκη.