Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, 16:55
Τελευταία ενημέρωση: 15:02

-A +A

Αυτοί είναι οι πιο υγιείς λαοί του κόσμου - Πτώση έξι θέσεων για την Ελλάδα

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, 16:55
Τελευταία ενημέρωση: 15:02
Αυτοί είναι οι πιο υγιείς λαοί του κόσμου - Πτώση έξι θέσεων για την Ελλάδα
-A +A

H πιο υγιεινή χώρα για το 2019 έχει άκρως μεσογειακή κουζίνα και σίγουρα οι πολίτες της έχουν εντάξει το ελαιόλαδο και τα λαχανικά στην καθημερινή διατροφή τους.

Σύμφωνα με τον Bloomberg Global Health Index, ο πιο υγιής λαός του κόσμου είναι οι Ισπανοί, ενώ η Ελλάδα «κατρακύλησε» φέτος έξι θέσεις, φτάνοντας στην 26η της λίστας.

bloomberg

Η λίστα του πρακτορείου κατατάσσει 169 οικονομίες, με βάση παράγοντες που συμβάλλουν στη συνολική υγεία. Στη φετινή λίστα έγινε η μεγάλη ανατροπή και η Ισπανία έριξε από το «βάθρο» της την Ιταλία .

Η Ισλανδία βρίσκεται στην τρίτη θέση, η Ελβετία στην πέμπτη, η Σουηδία στην έκτη και η Νορβηγία στην ένατη θέση.
Η Ιαπωνία έχει τον πιο υγιή πληθυσμό στην Ασία, κατακτώντας την τέταρτη θέση, αντικαθιστώντας τη Σιγκαπούρη, που έπεσε στην όγδοη. Η Αυστραλία και το Ισραήλ βρίσκονται στην έβδομη και δέκατη θέση.

Στη Βόρεια Αμερική, ο Καναδάς στη 16η θέση ξεπέρασε τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό, που υποχώρησαν στη 35η και 53η θέση αντιστοίχως.

O κατάλογος βασίζεται σε μεταβλητές που περιλαμβάνουν το προσδόκιμο ζωής και τους κινδύνους από καπνό και παχυσαρκία. Εξετάζεται επίσης και ο περιβαλλοντικός παράγοντας, όπως η πρόσβαση σε καθαρό νερό και οι συνθήκες υγιεινής.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα