Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019, 10:59
Τελευταία ενημέρωση: 11:03

-A +A

Eurostat: «Πρωταθλητές» οι Έλληνες στην παραμέληση της υγείας τους

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019, 10:59
Τελευταία ενημέρωση: 11:03
Eurostat: «Πρωταθλητές» οι Έλληνες στην παραμέληση της υγείας τους
-A +A

Μάλλον απογοητευτικά είναι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) αναφορικά με το πόσο συχνά επισκέπτονται οι Έλληνες τον γιατρό τους και εν γένει πόσο προσέχουν της υγείας τους, κάνοντας τακτικά τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας για το 2017 το 37,6% των Ευρωπαίων πολιτών επισκέπτονται γιατρό μια με δύο φορές το χρόνο.

Στην περίπτωση των Ελλήνων όμως, το ποσοστό αυτό μειώνεται στο 26,5 %, ενώ παραπάνω από τους μισούς Έλληνες (60,5%) παραλείπουν το τσεκ-απ και επισκέπτονται κάποιο γιατρό μόνο όταν νιώσουν ότι... απειλείται η υγεία τους.
Από την έρευνα προκύπτει δε, ότι οι γυναίκες είναι πιο συνεπείς στο ραντεβού με τον γιατρό, εν αντιθέσει με τους άντρες. 

Στην Ευρώπη των 28, «πρωταθλητές» στις ιατρικές επισκέψεις αναδεικνύονται οι Δανοί (49%), με τους μισούς περίπου να δηλώνουν από 6 έως και 10 επισκέψεις μέσα στον τελευταίο χρόνο.

Τι συμβαίνει με την οδοντιατρική περίθαλψη

Απογοητευτικά είναι και τα στοιχεία της Υπηρεσίας αναφορικά με την οδοντιατρική περίθαλψη, καθώς σχεδόν το 75% των Ελλήνων δηλώνουν πως δεν έχουν πάει στον οδοντίατρο καμία φορά τον τελευταίο χρόνο.

Τέλος, τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν πως 73,1% των Ελλήνων δεν έχουν επισκεφθεί γενικό χειρουργό τους τελευταίους 12 μήνες, ενώ καταγράφεται ένα ποσοστό 17,4% ατόμων που έχουν επισκεφθεί μια με δύο φορές την εν λόγω ιατρική ειδικότητα.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα