LIBERALL
THINK TANKST
FORUMF
ΥΓΕΙΑY
ARTNEWSA
Παρασκευή 20/04/18
2ος χρόνος, ημέρα 901η

Επιστροφή στο forum Φιλελεύθερο forum forum@liberal.gr

Διαχειριστές: Μπάμπης Εγγλέζος Πρόεδρος ΣΕΔ & Νίκος Οικονομόπουλος Αντιπρόεδρος ΣΕΔ

Τα Θέματα του χρήστη waldorf

«Βρισκόμαστε σε έναν ακήρυχτο πόλεμο στο Αιγαίο αλλά η διάταξη των δικών μας δυνάμεων για τις αναχαιτίσεις γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουμε καταπόνηση των πιλότων μας» δήλωσε  ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ότι η τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε ελληνική σημαία από βραχονησίδα στο Αιγαίο, ο κ. Κουβέλης,  σημείωσε ότι «το υπουργείο Άμυνας γνωρίζει τις πληροφορίες για τα δημοσιεύματα» και τόνισε ότι έχει ζητήσει «ενημέρωση συστηματική και επίμονη από τα αρμόδια όργανα και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ερωτηθείς για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν προφυλακισμένοι στην Αδριανούπολη υπογράμμισε ότι «Ερντογάν και Γιλντιρίμ, μιλούν τη δική τους γλώσσα δικαίου» και πρόσθεσε ότι τίποτα δεν δικαιολογεί την απαράδεκτα παρατεταμένη κράτηση τους με δεδομένο ότι και οι πληροφορίες για ύπαρξη ύποπτου περιεχομένου σε κάποιο τρίτο κινητό τηλέφωνο δεν ευσταθούν.

Σχετικά με τις δηλώσεις του γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ότι Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να τα βρουν, ο κ. Κουβέλης σχολίασε ότι θα ήθελε η στάση της συμμαχίας να είναι πολύ πιο δυναμική και σαφής, και εκτίμησε ότι, και το ΝΑΤΟ αντιλαμβάνεται πως η χώρα μας δεν παίρνει πρωτοβουλίες για κορύφωση της έντασης.

Αναφερόμενος στα γεγονότα της Συρίας είπε ότι, παρακολουθούμε τα όσα συμβαίνουν, τα οποία και μας προβληματίζουν και μας ανησυχούν, επισημαίνοντας ότι, η χώρα μας δεν μετείχε και δεν μετέχει. Σε κάθε περίπτωση πρέπει το Συμβούλιο Ασφαλείας με συγκεκριμένες διαδικασίες να επιληφθεί του συγκεκριμένου ζητήματος για να μην υπάρξει περαιτέρω γενίκευση.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Κρεσέντο τουρκικής προκλητικότητας σήμερα καθώς μετά τις δηλώσεις για τα Ίμια, του Ερντογάν μέσα από την Αγία Σοφία, ήρθε και ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, για να θυμήσει την Ιστορία και να απαντήσει πιθανότατα σε όσα είπε ο Π. Καμμένος για το 1821. 

Ο Τούρκος πρωθυπουργός χωρίς να κατονομάζει την Ελλάδα, είπε ότι, η Τουρκία «δεν θα ανεχτεί ποτέ κύκλους που παραβιάζουν την κυριαρχία μας στη Μεσόγειο και το Αιγαίο. Όσοι κάνουν ζωή κουρσάρων στα νερά του Αιγαίου, ας μην ξεχνούν την 9η Σεπτεμβρίου του 1922 (σ.σ καταστροφή της Σμύρνης).

«Απευθύνομαι κυρίως σε αυτούς που προσπαθούν να θολώσουν τον αγώνα που πραγματοποιεί η Τουρκία εναντίον της τρομοκρατίας πέραν των συνόρων της. Να μην τρέχετε πίσω από τα άδεια όνειρα του Αιγαίου και της Κύπρου», είπε ο κ. Γιλντιρίμ προσθέτοντας ότι «τα βιβλία ιστορίας γράφουν για την τύχη εκείνων που είχαν κάνει και προηγουμένως άδεια όνειρα για το Αιγαίο και την Κύπρο».

Ανέφερε ακόμη πως, «η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που θα υποκύψει και θα πει σας "ευχαριστώ" υποκινώντας τα όνειρα εκείνων που έχουν φιλόδοξες εξωτερικές πολιτικές».

 

Περισσότερα | Σχολιάστε

Του Γιάννη  Σιδέρη 

Σε τροχιά σύγκρουσης βρίσκονται  οι Διόσκουροι του αντιμνημονιακού αγώνα Τσίπρας–Καμμένος, την ώρα που ο εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα επιταχύνονται δραματικά. Η χθεσινή αποστροφή Καμμένου  περί «ομήρων» για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, βρίσκεται σε ευθεία και οξεία αντίθεση με την άποψη Τσίπρα, περί συνήθους μεθοριακού  επεισοδίου (Ε, ναι… συνήθη πράγματα. Κατ’ έθιμον… ετησίως τα δύο κράτη αιχμαλωτίζουν στρατιωτικούς της άλλης πλευράς!).        

Το βάθρο συνεργασίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ούτως ή άλλως είναι θρυμματισμένο από καιρό. Απλώς το Σκοπιανό ήρθε να δώσει την χαριστική βολή στην σχέση των δύο που υπόσχονταν «μαζί ως το τέλος», σχέση περιπετειώδη, που βιώθηκε με πολλαπλές απιστίες (Σύμφωνο Συμβίωσης, μάθημα θρησκευτικών, φυλακές  κ.α ).

Πέραν του Σκοπιανού, σε τροχιά  βίαιης ωρίμανσης είναι και η βορειοδυτική πλευρά του τόξου, το Αλβανικό.  Τον Ιούνιο είναι προγραμματισμένη η έναρξη διαδικασιών ένταξης της Αλβανίας στην Ε.Ε.  Ωστόσο οι ευρωπαίοι εταίροι αν και επιθυμούν την γρήγορη ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, επιθυμούν αυτές να ενταχθούν «αποκαθαρμένες»  από τα διαχρονικά διακρατικά τους προβλήματα, έτσι ώστε να μην εισάγουν στους ευρωπαϊκούς αρμούς τις βαλκανικές εντάσεις.

Σε αυτή την τροχιά εντάσσεται και η υπερδραστηριότητα της κυβέρνησης δια του κ. Κοτζιά  να επιλύσει Σκοπιανό και Αλβανικό. Και αν για το Σκοπιανό το διακύβευμα είναι γνωστό, καθώς έχει γίνει υπόθεση τμημάτων του λαού - αυτού που ο πρωθυπουργός απεκάλεσε ετερόκλητο όχλο - το Αλβανικό βρίσκεται στο λαβύρινθο της μυστικής διπλωματικής διελκυστίνδας. Ο λαός δεν γνωρίζει ποιο ακριβώς είναι το αντικείμενο διαπραγμάτευσης. 

Και όπως για το Σκοπιανό μαθαίναμε την πορεία των διαπραγματεύσεων από τους κ. Ζάεφ και Δημητρώφ, για το Αλβανικό μαθαίνουμε κάτι  από τις σποραδικές δηλώσεις του  Εντι Ράμα και του υπουργού Ντιτμίρ Μπουσάτι. Ετσι μάθαμε ότι και το ξεχασμένο για μας «τσάμικο» εξακολουθεί να  τίθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ωστόσο δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι το αλβανικό θα περάσει εν σιωπή, καθώς το μέγα θέμα στον ελληνοαλβανικό διάλογο είναι η ΑΟΖ.  Η αλβανική πλευρά απορρίπτει την  συμφωνία που είχε επιτύχει η ελληνική πλευρά το 2009, και η ελληνική, προς το παρόν, δείχνει να συναινεί. Θα τολμήσει άραγε ο κ. Κοτζιάς να φέρει προς επικύρωση «μικρότερη» ΑΟΖ; Θα την επικυρώσει η κυβέρνηση;  Θα  την δεχθεί ο λαός;

Ο…  «μαζί ως το τέλος»  Πάνος Καμμένος, τουλάχιστον την ονομασία στο Σκοπιανό δεν θα τη δεχθεί. Όχι επειδή το έχει δηλώσει αλλά επειδή τα δημοσκοπικά του ποσοστά βρίσκονται  σε σημείο νεκροφάνειας.  Ο μόνος τρόπος να ελπίζει σε αναζωογόνησή τους είναι ένα «γενναίο όχι», ώστε να απευθυνθεί εκ νέου σε εκείνο το τμήμα των δεξιών ψηφοφόρων που παραμένουν αντιμνημονιακοί και αντιευρωπαίοι, ενώ  θέλγονται από την ηχηρή πατριδολαγνεία του λόγου του.

Η δήλωσή του ίσως σηματοδοτεί και την έναρξη της αποσκίρτησης ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση η οποία θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι με απώτατο ορίζοντα την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ για ΠΓΔΜ, και ενώ θα έχουν προηγηθεί τα διμερή με ΠΓΔΜ για το όνομα και οι διευθετήσεις με την Αλβανία. Ως τότε θα έχει ολοκληρωθεί και η 4η αξιολόγηση και θα  έχει προχωρήσει η συζήτηση για τη  διευθέτηση του χρέους. Σημειολογικά η συγκυβέρνηση ολοκληρώνει τον κύκλο της.

Σε περίπτωση αποσκίρτησης Καμμένου,  η κυβέρνηση μένει από ερείσματα. Νέο 2015 όπου η τότε νουνεχής αντιπολίτευση ψήφισε το μνημόνιο του κ. Τσίπρα για να διατηρήσει την χώρα στο ευρώ - και τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ  στην εξουσία - δεν φαίνεται να επαναλαμβάνεται (τελικά δεν ήταν και τόσο νουνεχής).  

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε αναζήτηση πολιτικού αντιστηρίγματος ή κατά τη φράση κλισέ σε αναζήτηση «χρήσιμων ηλίθιων» ώστε να αναπληρώσει τους ΑΝΕΛ. Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι ο κατεξοχήν προσπελάσιμος και προσφερόμενος ως πρόθυμος.

Ο κ. Τσίπρας με την πρόθεση να τον σαγηνεύσει, θυμήθηκε μια πρότασή του από τον Δεκέμβριο του 2016 για την σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας,  την οποία επανέλαβε πριν τρεις μέρες με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής και τον κάλεσε να συζητήσουν. Και ο Θεοδωράκης χωρίς να αναρωτηθεί για την όψιμη αφύπνιση ενδιαφέροντος του κ. Τσίπρα, δέχτηκε.      

Ο αρχηγός του Ποταμιού, παρότι εντάχθηκε στο Κίνημα Αλλαγής, όπου αρχηγός  είναι η κα Γεννηματά, εξακολουθεί να συμπεριφέρεται ως αρχηγός αυτόνομου κόμματος και να προχωρά σε δικές του παρακαμπτηρίους (είναι μία από τις αιτίες που έχει ωθήσει πολλούς στο ΠΑΣΟΚ να έχουν ζητήσει ήδη τη διαγραφή του).

Φυσικά επειδή η κυβέρνηση Τσίπρα βρίσκεται ούτως ή άλλως σε αποδρομή και επειδή το Ποτάμι έχει εξαερωθεί, δεν φέρεται διατεθειμένος να προσφέρει κυβερνητική στήριξη. Κάλλιστα όμως μπορεί να αποτελέσει υποστύλωμα στα εθνικά, βοηθώντας έτσι εμμέσως τον κ. Τσίπρα να περάσει τον κάβο, και να συνεχίσει τη διακυβέρνησή του.

Σαφώς είναι κάτι που επωάζει εξελίξεις μακροπρόθεσμα  για το Κίνημα Αλλαγής.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έκλεισα ως δημοσιογράφος, ως άνθρωπος, ως ΠΑΟΚτζής. Εντάξει η πριγκίπισσα Ράνια. Αλλά κι ο Μάρδας πήρε το επίδομα; Αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Να τους παραιτήσετε, να τους αναδομήσετε, να τους ανασχηματίσετε. Μπορείτε κύριε Τσίπρα να τους πάρετε και να φύγετε, όπως έκανε και ο άρχοντας Θεοδωρίδης. No Mardas, no greek Davos, no match.

Ο Μάρδας δεν είναι υπουργός. Είναι ένα σύμβολο. Είναι η κεντρώα απάντηση του Τσίπρα σε όλους αυτούς που τον λένε Σταλινικό απομεινάρι. Ο πρώην ποταμίσιος Μάρδας είναι το κεντρώο άλλοθι του Αλέξη. Κι έρχεται τώρα αυτός ο κορυφαίος και λέει μία μέρα μετά τον αποκεφαλισμό της οικογένειας Παπαδημητρίου: «Ναι, το πήρα κι εγώ». Γιατί κύριε Μάρδα μας; Πως θα αντέξουμε τώρα χωρίς την δική σας παρουσία στην κυβέρνηση.

Από την άλλη πλευρά, αν ο κ. Τσίπρας διαγράψει από την κυβερνητική λίστα και τον ήρωα Μάρδα, με ποιους θα κατέβει στο γήπεδο; Ποιοι άλλοι θα δουν έπειτα το μήνυμα της εξόδου; Και γιατί όλα αυτά; Για ένα επίδομα 1000 ευρώ! Εδώ οι άνθρωποι έχουν υπογράψει μνημόνια, έχουν εξοντώσει την κοινή λογική, έχουν κηρύξει πογκρόμ σε βάρος της μεσαίας τάξης, έχουν καταδικάσει σε ασιτία τα τιμημένα γηρατειά και δεν άνοιξε μύτη. Και τώρα κινδυνεύουν να δουν τον Χριστό φαντάρο για ένα επίδομα 1000 ευρώ.

Αυτό ακριβώς φταίει! Να ήταν για μερικά εκατομμύρια ευρώ θα έλεγε ο πάνσοφος και αλάθητος στις επιλογές του λαός μας: «Μπράβο τους. Επιτέλους, τα κατάφεραν τα παιδιά. Μαγκιά τους! Τους τα πήραν». Από ποιόν θα τα «έπαιρναν» δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι τα μερικά εκατομμύρια θα άγγιζαν το «όνειρο» του καθενός. Αλλά 1000 ευρώ; Αυτό είναι φθήνια! Σαν τις πλαστικές σαγιονάρες που τις φοράει κάποιος όλη την ημέρα στην διάρκεια του καλοκαιριού κι εκεί κοντά στο τέλος Αυγούστου οι σαγιονάρες αυτές μοιάζουν με υγειονομική βόμβα. Ακόμη κι αν φοράει κανείς τις σαγιονάρες με κάλτσες, όπως ο Βέλγος που πήγε να μας «φορέσει» η Ζωή Κωνσταντοπούλου ως ειδικό για το… χρέος! Ήμαρτον Θεέ μου για τις σκέψεις μου. Κι είναι και Σαρακοστή… 

Έγραψε ο σύντροφος Lavrentis Beria χτες στο twitter: «Αυτοκτονίες, μαγκάλια, Αμυγδαλέζες, πύρινοι λόγοι, Προγράμματα Θεσσαλονίκης, σεισάχθειες, ανατροπή Ευρώπης, διαπραγματεύσεις...Όλα αυτά σύντροφοι για να τσιμπάμε επίδομα ενοικίου και 20ευρα οδοιπορικά. Θα σας τα δίναμε τσάμπα ρε τσίπηδες κλεφτοκοτάδες. Έπρεπε να διαλύσετε τη χώρα»;

Έλα μου ντε! Έπρεπε να διαλύσουν την χώρα; Τόσο λίγοι;

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr

Περισσότερα | Σχολιάστε

Του Κώστα Μήλα*

Το liberal.gr κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο άρθρο του αγαπητού μου Θανάση Μαυρίδη στο οποίο ο αρθρογράφος προτρέπει με πηχαίο τίτλο «Κώστα Μίλα!»  τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή να μιλήσει προκειμένου να στηρίξει την Παράταξη της ΝΔ η οποία «βάλλεται» από το σκάνδαλο Novartis. Την στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές, τις οποίες ελπίζω ο αγαπητός Θανάσης και το liberal.gr να δημοσιεύσουν, το «Κώστα Μίλα!» είχε καταγράψει το εντυπωσιακό 1,6 χιλιάδες ‘like’ και 126 (σε αριθμό) «κοινή χρήση». Θα ήθελα να καταγράψω μερικές σκέψεις για το συγκεκριμένο άρθρο.

1) Δεν καταλαβαίνω γιατί όταν οι έλληνες ψηφοφόροι στέλνουν έναν πρώην πρωθυπουργό στο «σπίτι του» θα πρέπει αυτός (είτε λέγεται Καραμανλής είτε κάτι άλλο) να «συνεχίζει» στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ως απλός Βουλευτής. Έχει ίσως να κάνει με την πεποίθηση ότι η εμπειρία του πρώην πρωθυπουργού παραμένει χρήσιμη από άποψη μελλοντικής προσφοράς, οπότε, καλό είναι να «συνεχίσει» αυτός στο Κοινοβούλιο; Εάν αυτός είναι ο λόγος, ποια λοιπόν η προσφορά του πρώην πρωθυπουργού στα ελληνικά τεκταινόμενα από το 2009 και μετά οπότε και «έχασε» την πρωθυπουργία;

2) Και στο βαθμό που ο φίλος Θανάσης (και τόσοι άλλοι) τον καλούν να μιλήσει, δε θα έπρεπε o πρώην πρωθυπουργός να ξεκινήσει με μία ειλικρινή «απολογία» για τα λάθη του παρελθόντος; Πιο συγκεκριμένα, δε θα έπρεπε ο πρώην πρωθυπουργός να ξεκινήσει να μιλά για την περίοδο της πρωθυπουργίας του κάνοντας την αρχή από το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2009 το οποίο, από αρχική εκτίμηση στο 2% του ΑΕΠ, κατέληξε στο «ιλιγγιώδες» 15,6% του ΑΕΠ; Κάτι που έδωσε λαβή σε όλη την Οικουμένη να μας χλευάζει για τα περιβόητα «Greek statistics»;

Περιβόητα «Greek statistics» λοιπόν ο ένας πρωθυπουργός (Κ. Καραμανλής) στην διεθνή ορολογία, περιβόητη «Κωλοτούμπα» ο άλλος πρωθυπουργός (Α. Τσίπρας) πάλι στην διεθνή ορολογία…

Όπως όμως έχω αναφέρει και στο παρελθόν από την φιλόξενη σελίδα του liberal.gr, όποια οικονομική δικαιολογία και εάν χρησιμοποιήσει ο κ. Καραμανλής για να δικαιολογήσει το τραγικό έλλειμα της διακυβέρνησης του, μόνο μία ειλικρινής «Συγγνώμη» προς τον ελληνικό λαό θα είχε κάποια, έστω εκ των υστέρων, σχετική αξία.

Σε κάθε περίπτωση, το άρθρο του αγαπητού κ. Μαυρίδη έχει απόλυτο δίκαιο με το να καλεί τον πρώην πρωθυπουργό να στηρίξει τα στελέχη της παράταξης του. Και τούτο επειδή οι σημερινοί κυβερνώντες δεν πρόκειται να «καταρρεύσουν» όσο εύκολα και βέβαια αδαώς ελπίζουν οι της Αντιπολίτευσης. Τόσες δεκαετίες εκτός (κυβερνητικής) εξουσίας, οι σημερινοί κυβερνώντες είχαν άπειρο χρόνο στην διάθεση τους να προετοιμασθούν με μεθοδικά Σχέδια Α, Β, ή και (γιατί όχι;) Ω, έτσι ώστε να παραμείνουν «γαντζωμένοι» στην εξουσία...

Το σημερινό...«πυρηνικό» τους Σχέδιο, μας επιστρέφει στην «κανονικότητα» του «βρώμικου» 1989 στο οποίο κυριάρχησαν οι καταγγελίες για κούτες…Pampers γεμάτες «θρυλικές» (και υποτιμημένες) Δραχμές και παραλήπτη τον πρώην Πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου. Το σκάνδαλο Novartis θυμίζει έντονα το σκάνδαλο με τις κούτες Pampers.

Και είναι μόνο η αρχή στον (μακρύ;) δρόμο προς τις εκλογές. Οπότε, μία δήλωση Καραμανλή αρχής γενομένης με ένα μεγάλο και ειλικρινές «Συγγνώμη» σε συνδυασμό βέβαια με την στήριξη του στην ενότητα της «Παράταξης», μάλλον θα βοηθούσε εάν μάλιστα σκεφτεί κανείς τα περαιτέρω Σχέδια Β, Γ, ή και Ω που είναι έτοιμοι να «τρέξουν» (και λίαν συντόμως) οι κυβερνώντες...

* Ο Κώστας Μήλας είναι Καθηγητής και Πρόεδρος του Ερευνητικού Τομέα στο Τμήμα Οικονομικών, Χρηματοοικονομικών και Λογιστικής, University of Liverpool

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τα σχόλια του χρήστη waldorf

Ερώτηση:

Γιατί ο μπαμπάς του Ερνέστο δεν διόρισε τον Γιλντιρίμ σαν Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδο και προτίμησε τον κουβέλη?

Απάντηση:

Προτίμησε τη σιγουριά!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Έχοντας και τους δύο γονείς δημοσίους υπαλλήλους, δικαιούμαι να πιστεύω οτι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι επιβλαβή δίποδα ανθρωποειδή και είναι επιβεβλημένη η πλήρης εξάλειψίς τους για το καλό της πατρίδας αλλά και της ανθρωπότητας και του πολιτισμού, εν γένει.

Οι ελάχιστες εξαιρέσεις, απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα, όμως αυτό δεν σημαίνει απαλλαγή ενοχής από τη στιγμή που κανείς, ΚΑΝΕΙΣ, δημόσιος υπάλληλος δεν δέχεται καν να συζητήση την αξιολόγηση.


Περισσότερα | Σχολιάστε

Να σταματήσουν οι χαρακτηρισμοί "συλλογικότητες", "αναρχικοί", "αντιεξουσιαστές".

Πρόκειται για εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου και το ίδιο ισχύει για τους καθοδηγητές και προστάτες τους.

Ο δε καθ' ύλην αρμόδιος "υπουργός" φέρει ακέραια την ευθύνη των συνεχών διαδοχικών αποτυχιών της ΕΛΑΣ. Υπήρξε άχρηστος ως στρατιωτικός, τώρα όμως είναι επιβλαβής και επικίνδυνος.

Θα μου πείτε, βέβαια, ποίος θα τον παραπέμψει στη διακαιοσύνη; Ο πολύ χειρότερος αφεντικός του;

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δεν είναι ηλίθιος. Είναι ανίκανος και εκ του αποτελέσματος επιβλαβής προδότης.

Όπως όλα τα ανδρείκελα που πολεμούν λυσσαλέα την Πατρίδα.


Περισσότερα | Σχολιάστε

Η πληροφορία για πλημμύρα στο Σύνταγμα από ιδρώτα απ' τ' αυτιά των βολευτών διαψεύδεται ως ανακριβής.

Περισσότερα | Σχολιάστε