LIBERALL
THINK TANKST
FORUMF
ΥΓΕΙΑY
ARTNEWSA
Δευτέρα 23/04/18
2ος χρόνος, ημέρα 904η

Επιστροφή στο forum Φιλελεύθερο forum forum@liberal.gr

Διαχειριστές: Μπάμπης Εγγλέζος Πρόεδρος ΣΕΔ & Νίκος Οικονομόπουλος Αντιπρόεδρος ΣΕΔ

Τα Θέματα του χρήστη tthemistoklis

Φαινόμενα παρακμής, απαξίωσης, πολιτικών παρεμβάσεων και συνδιοίκησης, τα οποία είναι ξένα με ένα σύγχρονο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, καταγγέλλουν εργαζόμενοι της ΕΡΤ. 

Σε συνέλευση που πραγματοποίησαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κατάσταση που επικρατεί, εξαιτίας της κυβέρνησης, η οποία υπέκυψε στον πειρασμό του ελέγχου της ενημέρωσης της ΕΡΤ

Όπως αναφέρουν, η αξιοπιστία της ΕΡΤ1 τραυματίζεται καθημερινά από χοντροκομμένες και απαρχαιωμένες λογικές, από τις πολιτικές παρεμβάσεις αλλά και τις πολιτικές επιθέσεις. Παράλληλα, η ΕΡΤ2, η ΕΡΤ3 και το δίκτυο της στην περιφέρεια εγκαταλείπονται σε αργό και σταθερό θάνατο. Ειδικά, δε, το περιφερειακό δίκτυο έχει παραδοθεί σε μια ανέμπνευστη και μίζερη γραφειοκρατική διακυβέρνηση.

Η διοίκηση της ΕΡΤ αντί να ασχολείται με τα προηγούμενα και όλα τα σημαντικά διοικεί αλά παλαιά, μέσω αμφιλεγόμενων επιτροπών, μεθοδεύει αποφάσεις ή ακόμα εκβιάζει πλειοψηφίες στο Δ.Σ. της εταιρείας προκειμένου να εγκριθούν «φιλικές» παραγωγές, σημειώνουν επίσης. 

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ο Νίκος ο Παππάς έκανε χτες μια σημαντική ενέργεια για την διαφάνεια στον χώρο του Τύπου. Ρυθμίζει με ικανοποιητικό τρόπο τα θέματα της διαφήμισης. Βρήκα να πω κάτι καλό για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και για τον Νίκο τον Παππά; Αρχίζω, πραγματικά, να ανησυχώ! Κάτι θα πρέπει να μου έχει συμβεί και αδυνατώ να βρω τις παγίδες με την πρώτη!

Για να καταλάβουμε όλοι τι συμβαίνει: Το μεγάλο πρόβλημα στην αγορά των media είναι αυτό των επιστροφών. Το μέσο ενημέρωσης είναι «υποχρεωμένο» να επιστρέψει σημαντικά ποσά σε διαφημιστικές εταιρείες στο τέλος κάθε χρονιάς, με βάση τον τζίρο. Ακόμη κι αν δεν έχει υπογράψει σχετική συμφωνία, υπάρχει ένα εθιμικό δίκαιο. Τα ποσοστά αυτά κυμαίνονται από 9,9% ως και 25%, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις παρεμβάλλονται περισσότεροι του ενός «δικαιούχοι», με αποτέλεσμα ο λογαριασμός να φουσκώνει επικίνδυνα.

Είναι η πηγή της αδιαφάνειας ή μία από τις κυριότερες πηγές! Η διαφημιστική ισχυρίζεται ότι ένα σημαντικό μέρος αυτού του bonus γυρίζει στον διαφημιζόμενο και ότι με το υπολειπόμενο ποσό εξασφαλίζει τις αμοιβές της για τις υπηρεσίες που προσφέρει. Κι έτσι είναι! Μόνο που δεν είναι εύκολο να κατανοήσει κανείς για ποιόν λόγο χρειάζεται να γίνει μία τόσο μεγάλη διαδρομή και να φύγει ένα ποσό από το ταμείο του διαφημιζόμενου και να επιστρέψει στην συνέχεια και μετά από αρκετούς μήνες. Συμβαίνει και στο εξωτερικό! Αν τώρα γίνεται στο εξωτερικό όπως γίνεται και στην Ελλάδα, θα σας γελάσω.

Γιατί είναι πηγή αδιαφάνειας η επιστροφή προς τις διαφημιστικές; Είναι εξ ορισμού παράλογο να πρέπει ο πωλητής μιας υπηρεσίας να ικανοποιήσει οικονομικά τον απεσταλμένο του αγοραστή! Γεννάται αυτόματα το ερώτημα ποιανού το συμφέρον εξυπηρετεί, τελικά, ο απεσταλμένος, δηλαδή ο διαφημιστής. Από την άλλη πλευρά, οι διαφημιστικές έφτασαν στο σημείο να αποδέχονται καταστροφικές για τις ίδιες συμφωνίες με πελάτες, ελπίζοντας να βγάλουν το κόστος των δικών τους υπηρεσιών από τα media. Μια σκέτη τρέλα.

Λέγεται ότι αυτή η πρακτική εξυπηρέτησε στα παλιά τα χρόνια το μαύρο πολιτικό χρήμα. Η ουσία είναι ότι ο τρόπος που λειτουργούσε αυτή η αγορά δεν ήταν σωστός.

Η κυβέρνηση Σαμαρά έκανε μία προσπάθεια να βάλει τάξη στην αταξία, αλλά η εφαρμογή του νόμου σκόνταψε στην αλλαγή της κυβέρνησης. Κι έρχεται τώρα ο κ. Παππάς να δώσει ένα διαφοροποιημένο σχέδιο σε σχέση με εκείνο, το οποίο, όμως, βάζει μια τάξη στην αγορά. Δεν θα μπούμε στην διαδικασία να κρίνουμε ποιο ήταν το καλύτερο σχέδιο. Στο τέλος δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία. Εκείνο που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι επιβάλλονται κανόνες διαφάνειας, με κύριο χαρακτηριστικό ότι όλες οι παράμετροι μιας συναλλαγής είναι γνωστές σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (μέσο, διαφημιζόμενο και διαφημιστή).

Εκεί που έχουμε αμφιβολίες είναι στην δημιουργία του ηλεκτρονικού συστήματος διάθεσης του τηλεοπτικού διαφημιστικού χώρου. Είναι μεγάλο θέμα, αλλά άλλης κατηγορίας.

Να πούμε, λοιπόν, ότι βρήκαμε κάτι καινούργιο που έφερε η κυβέρνηση; Κάτι που βελτιώνει την ζωή των ανθρώπων; Κάτι που διευκολύνει την διαφάνεια, τις συναλλαγές και την επιχειρηματικότητα; Μάλλον ναι! Με την … επιφύλαξη ότι δεν μας έχει … ξεφύγει κάτι! Συγνώμη Νίκο Παππά για την επιφυλακτικότητα, αλλά έχει τρομάξει το μάτι μας με σας!

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr

Περισσότερα | Σχολιάστε

Του Ανδρέα Ζαμπούκα

Σ΄αυτή τη χώρα, έχουμε την αίσθηση του εφήμερου. Και μολονότι πασχίζουμε να ξεδιπλώσουμε από το παρελθόν μια αδιάλειπτη ιστορική συνέχεια, δεν φαίνεται να μας απασχολούν ιδιαίτερα οι επόμενες σελίδες του βιβλίου. Ίσως γιατί ξέρουμε ότι θα γραφούν με τους ίδιους μύθους που γράφτηκαν και οι προηγούμενες.

Αυτό που περνάμε τώρα κι όλα όσα προοιωνίζονται για το μέλλον, δεν είναι και πολύ ευχάριστα για την συνέχειά μας. Σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικό-εργασιακό περισσότεροι από 150.000 Έλληνες θα σταματήσουν να συμμετέχουν στα φορολογικά βάρη, τον επόμενο χρόνο. Πολλοί από τους εργαζόμενους θα καταφεύγουν επίσης σε μία μικρότερη σύνταξη από την σημερινή για να απαλλαγούν πιο νωρίς από τον μειωμένο μισθό τους. Επιπλέον, λόγω των θανάτων, δεκάδες χιλιάδες κύριες συντάξεις θα μετατραπούν σε συντάξεις χηρείας, οι οποίες θα είναι τόσο πολύ μειωμένες που θα αποτελούν ακόμα έναν παράγοντα φτωχοποίησης.

Πέρα όμως από τα δείγματα εξάντλησης των φορολογούμενων συνταξιούχων, υπάρχει η κατακόρυφη αύξηση των ανθρώπων που αμείβονται χωρίς ασφάλιση στο πλαίσιο της παραοικονομίας και δεν παρουσιάζουν εισόδημα. Αν προσθέσει κανείς και όσους ελεύθερους επαγγελματίες θα αποφεύγουν να δηλώνουν το κανονικό τους , για να αποφύγουν την «δίκαιη» κατανομή των ασφαλίστρων του ΟΑΕΕ (με 18.000 το χρόνο, σε ιδιωτική ασφάλεια, σου δίνουν και δωρεάν σουίτα με σπα, στο νοσοκομείο), τότε γίνεται αντιληπτό πόσο μεγαλώνει το νούμερο των απαλλαγέντων από το εισόδημα φυσικών προσώπων.

Όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα δείχνουν ότι η φτωχοποίηση της ελληνικής οικονομίας είναι προ των πυλών, με ταυτόχρονη διάλυση των ταμείων του ελληνικού κράτους. Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται την προδιαγεγραμμένη πορεία . Αντίθετα, οραματίζεται μάλλον, μια χώρα όπου οι φτωχοποιημένες μάζες θα αναζητούν συνεχώς, προστάτες μεταξύ ακροδεξιών και αριστερών θυλάκων.

H αναπόδραστη λογική εξέλιξη φανερώνει ότι πρέπει να περιμένουμε τα χειρότερα. Tο κράτος δεν εισπράττει όσα θα έπρεπε και κανείς από τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατανοεί τι θα πει ανάπτυξη και επενδύσεις . Το μόνο που κάνουν είναι να συμπεριφέρονται σαν μικρές συμμορίες αδιόρθωτων γκαφατζήδων, επενδύοντας στη Novartis, σε διορισμούς στο Δημόσιο και αναμένοντας την παράδοση του ταμείου από τους δανειστές.

Γενικώς, το καράβι βουλιάζει κι αυτοί τραγουδούν επαναστατικά τραγούδια του βουνού και της ταύλας! Άλλοι γιατί νομίζουν πως θα ξεπουλήσουν ό τι έμεινε από το ναυάγιο, άλλοι επειδή έμπλεξαν και δεν ξέρουν πώς να κατεβάσουν τη βάρκα και κάποιοι τελευταίοι επειδή ακόμα το τιμόνι γυρνάει και χαίρονται που παίζουν μαζί του.

Η παρατεταμένη εφηβεία της Αριστεράς δεν επιτρέπει τίποτε άλλο παρά μόνο την αέναη διεκδίκηση της ιστορίας. Όχι για να την καθορίσει αλλά για να την ανατρέψει, δια μέσου της παραβατικότητας και ενίοτε, της παράνοιας. Χαρακτηριστικό δείγμα τα απολιθώματα του πρώτου εξαμήνου που κήρυξαν τώρα πόλεμο στους συμβολαιογράφους και επιδεικνύουν την γραφικότητά τους στους δρόμους. Και οι υπόλοιποι το ίδιο θα έκαναν αν δεν είχαν την εξουσία.

Όσο πιο γρήγορα γυρίσουν στα εφηβικά "επαναστατικά" καφενεία, τόσο καλύτερα για την οικονομία, την κοινωνία και τη χώρα ολόκληρη.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Με σοβαρά επεισόδια και συγκρούσεις με την αστυνομία ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη η πανβαλκανική, διεθνιστική πορεία αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι με αφετηρία την Καμάρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδα ατόμων πέταξε αντικείμενα στους αστυνομικούς, οι οποίοι στη συνέχεια απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Στην πορεία, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, συμμετείχαν περίπου δύο χιλιάδες μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου από την Ελλάδα και τις Βαλκανικές χώρες.

Για το λόγο αυτό διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία από το ύψος του Βαρδάρη έως την οδό Γ΄Σεπετεμβρίου.

 Φωτο: Intimenews

Περισσότερα | Σχολιάστε

Ισχυρό προβάδισμα 10,2% διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου καθώς σύμφωνα με την πανελλαδική έρευνα της Rass για τον τηλεοπτικό σταθμό Action24 αποτυπώνει ότι η ΝΔ έρχεται πρώτη στην προτίμηση των πολιτών με ποσοστό 29,4% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 19,2%.

Τρίτη δύναμη αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 10,2 και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,2% και το ΚΚΕ με 6,3%.

Κάτω από το όριο του 3% καταγράφονται η Ένωση Κεντρώων με ποσοστό 2,7% και οι ΑΝΕΛ με 2,5%. Ποσοστό 4,6% δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν άλλο κόμμα, 3,7% επιλέγουν την απάντηση άκυρο ή λευκό και το υπόλοιπο 14,2% κατατάσσεται στην κατηγορία αδιευκρίνιστη ψήφος.

Όσον αφορά την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πρώτος στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης (41,4% θετικές γνώμες και 47,2% αρνητικές), ενώ δεύτερη δημοφιλέστερη είναι η Φώφη Γεννηματά (36,7% θετικές γνώμες και 44,7% αρνητικές). Ο Αλέξης Τσίπρας 67,3% αρνητικές και 24,7% γνώμες βρίσκεται στην έκτη θέση, πάνω μόνο από τον Πάνο Καμμένο και τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τα σχόλια του χρήστη tthemistoklis

tthemistoklis
13/04/2018, 13:34

Εμείς είμαστε μονίμως με τον ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ! και δεν είναι καθόλου αστείο ούτε χιούμορ κάνω. Οπως έγραψε και ο τατσόπουλος... ο μοναδικός αποδεκτός ηρωας απ όλους στην ελλάδα είναι ο παναθλιότατος (το επίθετο δικό μου) ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ! τι να περιμένεις μετά...


Περισσότερα | Σχολιάστε

μονο αυτους που αποφυλακίζουμε για να σκοτώνουν τα παιδιά μας και αυτούς που είναι τα δικά μας παιδια και ρημάζουν τους δημόσιους χώρος - την περιουσία μας! όλα να τα λες τόσκα... στρατιώτικός είσαι να λες τσεκουράτα αφού τα έχεις και βαριά!

πάμε γερά!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Θα με υποχρεώνατε αν το παρακάτω το στέλνατε στον ερτογαν και στον αλ6και στ αλάνια γύρω τους.

Περιστοιχιζομαστε από πολιτικά σκουπίδια και ηλιθιους ανευ προηγουμένου παγκόσμια και διαχρονικά. Ο ένας φασίστας θα κάνει παγκόσμιο πόλεμο (πιθανόν και μπροστά στην κατάρευση του να το θέλει ακόμη και μια παγκόσμια καταστροφή) ο άλλος θέλει να σώσει τον πλανήτη κουμμουνιστικά στο όνομα του τσε ... αστα να πάνε.

Αμα δεν έχεις να πεις τπτ γιατί είσαι ο απόλυτος τίποτας (κοινώς ακόμη και στο καλάθι των αχρήστων είσαι περιτός) ή πουλάς παπά μουφτή ή φοβίζεις τον κόσμο για να δείξεις ότι κάνεις κάτι.

Αλλά θα μου πεις πιοι θα τους εκτοπίσουν. Οι πολίτες οι ίδιοι... τι αν λέμε τώρα... για την παιδεία αυτών. Αντε εμείς έχουμε και κάποια κληρονοια εκεί στο βάθος στο μακρινό παρλθόν. Τι να πουν οι τούρκοι. Η μονανική ιστορία κληρονομια και παιδεία τους είναι οι γενοκτονίες τα παιδομαζώματα κτλ τι να έχουν από πολιτισμό ... δεν καταλαβαίνουν έτσι και αλλιώς. τους 'έκατσε' και το ισλαμ με τα πιλάφια και τα μέλια χειρότεροι έγιναν!

σε λίγο θα αυτοί οι δύο θα επεκταθούν να σώσουν και να πολεμούν διαπλανητικά και διαγαλαξιακά... το χειρότερο... θα τους πιστευουν!

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τίτλος : πολιτικά σκουπίδια!

Η παρατεταμένη βλακεία ειναι το σωστό. Παράταση παίρνεις για λίγο... όταν είναι 40 50 60 πλέον λέγεται βλακεία (με απλά λογια είσαι ηλίθιος) ή έχουμε συμπτώματα παλιμπαιδισμού. Οταν λοιπόν η ανωριμοτητα βέβαια σε αυτές τις ηλικίες έχει να κάνει με απλά χαζομπράγματα (το κλωτσας κουκουνάρια στον δρόμο)ή κάτι άλλο είναι κάτι χαριστωμένο και έχει και πλάκα.

Οταν όμως θέλεις να διαμορφώσεις την χώρα το μέλλον της τους νέους το επίπεδο ζωής κτλ κτλ εκεί δεν χωράνε ούτε παρατασεις εφηβείας ουτε ανωριμότητες ούτε βλακείες. Εκεί υπάρχουν σκοπιμότητες ευθύνες και θα πρέπει να υπάρχουν και συνέπειες.


Περισσότερα | Σχολιάστε

ετσι για μην έχετε καμιά απορία για την θεσσαλονικη επειδη κατά καιρους η θεσσαλονικη είναι η πρωτευουσα των βαλκανίων, η εξόρμητης της ελλάδας στα βαλκάνια, η πρωτευουσα της ενέργειας (αυτό ηταν ένα πιο πρόσφατο 'όραμα'), η πύλη για την ευρώπη, το ντουμπάι της ελλάδας και κατά καιρούς πολλά άλλα κουραφέξαλα και μπουρδολόγια που έχουμε ακουσει!

η θεσσαλονικη δεν είναι τπτ απ όλα τα παραπάνω! μετά το 'αναπτυξιακό μαρασμό', και έχοντας ως μόνο καταξιωμένο τίτλο αυτόν της πρωτεύουσας της καφετέριας συνεχίζει να είναι η πόλη των φοιτητών, των μπάνιων της χαλκιδικής, ζει στον δικό της κόσμο (κάτι μεταξύ μεγαλούπολης και χωριου) και προστέθηκε φυσικά το νέο αναπτυξιακό μοντέλο στην πλέον γερασμένη πόλη :

τα παιδιά των λουλουδιών της σύγχρονης εποχής!

ελεύθεροι κατασκηνωτές

αλληλέγγυοι επαναστάτες

αντιεξουσιαστές επαναστάτες

πράηντ πασαρέλες

πανεπιστημια χωματερες

και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και το φαινόμενο του κέντρου που θα μπορούσες να κυκλοφορήσεις! Πάνε και ο εποχές που εβλεπες νέους να κυκλοφορούν ανενοχλητοι ανέμελοι σε όλο κέντρο ... για τόλμα να περάσεις τώρα γυρω από κάτι στενά στην εγνατία... τόλμα να περάσεις από τα πανεπηστήμια βράδυ...

για ρωτήστε επίσης του ξενοδόχους τι σηκώνουν οι φοβεροι επισκέπτες του μπουτάρη που έφερε...

να λοιπόν πιο είναι το μέλλον της πόλης. και μην μου πει κανείς ότι υπεβάλω ούτε ν ακούσω αηδιούλες και μπουρδολόγια όπως αυτά προαναφ'ερθηκαν στην 1η παράγραφο.

Περισσότερα | Σχολιάστε