LIBERALL
THINK TANKST
FORUMF
ΥΓΕΙΑY
ARTNEWSA
Παρασκευή 20/04/18
2ος χρόνος, ημέρα 901η

Επιστροφή στο forum Φιλελεύθερο forum forum@liberal.gr

Διαχειριστές: Μπάμπης Εγγλέζος Πρόεδρος ΣΕΔ & Νίκος Οικονομόπουλος Αντιπρόεδρος ΣΕΔ

Τα Θέματα του χρήστη Aigeas787

Aigeas787
16/04/2018, 20:34

Ξεκινάς την ημέρα σου με έναν άλφα τρόπο και στα ξαφνικά όλα ανατρέπονται. Βγαίνει κοτζάμ πρωθυπουργός της Τουρκίας και μας λέει ότι κατέβασαν την ελληνική σημαία από τον Μικρό Ανθρωποφάγο. Κι ύστερα μαθαίνεις ότι πρόκειται για έναν βράχο όπου τρεις νέοι αποφάσισαν να υψώσουν την ελληνική σημαία, στην διάρκεια των πασχαλινών τους διακοπών στους Φούρνους. Το λες και πατριωτισμό...

Καθαρές κουβέντες! Δεν ξέρω τι στο καλό έχει ο κάθε ένας από εμάς στο κεφάλι του, αλλά την εξωτερική πολιτική της χώρας την ασκεί η υπεύθυνη κυβέρνηση και όχι ο κάθε ένας από εμάς. Είναι ελληνικό έδαφος ο Μικρός Ανθρωποφάγος; Ναι! Αλλά ας μας πει κάποιος έναν λόγο για να αρχίσουμε αυτή την συζήτηση σε αυτή ειδικά την περίοδο; Τι και ποιον εξυπηρετεί;

Οι τρεις εκδρομείς απέδειξαν σε όλους πόσο μάγκες είναι. Ή τουλάχιστον αυτό μπορεί να πιστεύουν. Το ίδιο είχε γίνει κι άλλες φορές στο πρόσφατο παρελθόν και όχι με τα καλύτερα αποτελέσματα. Και σε αυτές τις περιπτώσεις τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Όλοι ξέρουν τι συμβαίνει με τις βραχονησίδες. Υπάρχει, λοιπόν, κυβέρνηση για να χειριστεί το θέμα. Για να αποφασίσει αυτή πότε θα κάνει την επόμενη κίνηση.

Και δεν έχουμε το δικαίωμα να βάζουμε την ελληνική σημαία σε όποιο σημείο της ελληνικής επικράτειας θέλουμε; Η απάντηση είναι πως όχι! Και σε όποιον αρέσει. Νομίζουμε όμως ότι τα πράγματα δεν θα είχαν φτάσει σε αυτό το σημείο αν οι τρεις νέοι ήσαν υποχρεωμένοι να στελεχώσουν ένα φυλάκιο στον Μικρό Ανθρωποφάγο. Διότι όταν υψώνεις την ελληνική σημαία σε έναν βράχο, σε ένα βουνό, οπουδήποτε, θα πρέπει και να την προστατεύσεις. Από τον αέρα, από τα κύματα, από τον εχθρό. Τι σόι πατριωτισμός είναι αυτός που υψώνουμε την σημαία κι ύστερα την αφήνουμε μόνη και απροστάτευτη; Τι ήθελαν να δείξουν οι τρεις πατριώτες; Ότι είναι πιο πατριώτες από όλους τους άλλους; Τι διεκδικούσαν; Πέντε λεπτά δημοσιότητας; Τα έχουν!

Ασφαλώς και είναι προβληματικό το γεγονός ότι ολόκληρη η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας ασχολείται με τον Μικρό Ανθρωποφάγο. Γι αυτό πρέπει να σταματήσουν οι καταδρομικές ανοησίες. Επειδή ακριβώς διανύουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο και δεν χρειάζεται να την κάνουμε ακόμη πιο δύσκολη απ' ότι είναι.

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr

Περισσότερα | Σχολιάστε

«Σχήμα λόγου» λέει τώρα ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς, ότι ήταν οι αναφορές του κατά της Βουλής στη συγκέντρωση των οπαδών του ΠΑΟΚ χθες στη Θεσσαλονίκη.

Μετά την γενική κατακραυγή που προκάλεσε η στάση του, επιχείρησε σήμερα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Φωκάς υποστήριξε ότι επρόκειτο για «σχήμα λόγου», προσθέτοντας ότι το συγκεκριμένο σύνθημα χρησιμοποιείται για δεκαετίες.

Χθες ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων ευρισκόμενος στην εξέδρα για να μιλήσει στους οπαδούς του ΠΑΟΚ ακούγεται να λέει και αυτός το σύνθημα «να καεί, να καεί, η... πο...να η Βουλή» και μάλιστα με τα χέρια του προτρέπει τους συγκεντρωμένους να συνεχίσουν το σύνθημα.

 

 

Περισσότερα | Σχολιάστε

Toυ Ανδρέα Ζαμπούκα

Η νόρμα μια αντίληψης διαιωνίζεται σε μία σταθερή βάση υπεράσπισης της εκάστοτε εξουσίας. Σε ό,τι αφορά στους δημοσίους υπαλλήλους, το πολιτικό σύστημα είχε ανέκαθεν σοβαρούς λόγους να συντηρεί διάφορες θεωρίες περί πλειοψηφούσας ποιοτικής αθροιστικής μάζας. Όπως και άλλα μυθεύματα για να διασωθεί ο αρρωστημένος κορμός όλων των δημόσιων φορέων και υπηρεσιών.

Η αλήθεια είναι όμως, πολύ διαφορετική. Και χαρακτηρίζει μία κατάσταση απολύτως "κανονική" για τους όρους και τις προϋποθέσεις που καθορίζουν τις δομές του ελληνικού δημόσιου τομέα. Την "θεσμική" κουλτούρα ανευθυνότητας, το έλλειμμα της αξιολόγησης, την άδικη μισθολογική μεταχείριση και κυρίως, την αδυναμία του κράτους να συγκροτήσει ένα αξιοκρατικό σύστημα αρμοδιοτήτων.

Αν λοιπόν, ισχύουν όλα αυτά για τη λειτουργία του Δημοσίου, γιατί πρέπει οι δημόσιοι υπάλληλοι να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του ρόλου τους; Γιατί δηλαδή να μπορούν να δικαιολογήσουν την απλοϊκή και βολική ρήση "Ναι υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά η πλειοψηφία τους εργάζεται με αυταπάρνηση και ενθουσιασμό!"

Πιο μεγάλο ψέμα δεν υπάρχει. Στην πραγματικότητα η πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων είναι μέτριοι έως κακοί. Όπως ακριβώς, μέτριοι έως κακοί είναι οι πλειοψηφίες όλων των ανθρώπων σε όλα τα συστήματα και σε όλες τις κοινωνίες. Απλώς, οι άλλες χώρες που διαθέτουν έναν καλύτερο δημόσιο τομέα από εμάς, έχουν φροντίσει για έναν αξιακό και λειτουργικό τρόπο διαχείρισης της μετριότητας των πολλών δια μέσου των ανωτερότητας των λίγων. Και ταυτόχρονα, ανάδειξης των όσων καλών και επιδέξιων δυνατοτήτων των λιγότερων καλών και μετρίων.

Πέρα όμως από την υστέρηση στην προσφορά υπηρεσιών, οι δημόσιοι υπάλληλοι χαρακτηρίζονται και από μία άλλη ελλειπτική διάθεση. Αρκετοί από αυτούς διαθέτουν μια έντονη διάθεση σαδισμού προς τους υπόλοιπους συμπολίτες τους.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Όπως μου εξήγησε ένας ψυχαναλυτής πρόκειται για το σύνδρομο της «επαπειλούμενης θέσης»! Αυτό που προκαλεί την ανασφάλεια του δημοσίου υπαλλήλου είναι η αγωνία μήπως ο «εχθρός» - εμείς οι υπόλοιποι δηλαδή- μπορέσουμε κάποια στιγμή, και καταλάβουμε την δική του θέση. Είναι η αίσθηση του κενού που καταλαμβάνει τον ανυπεράσπιστο και τον καθιστά φοβικό απέναντι στην υπόλοιπη κοινωνία.

Έτσι εξηγείται το ανομολόγητο θράσος των συνδικαλιστών, η απίστευτη αλαζονεία των υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ, η «προληπτική» βαναυσότητα κάποιων απεργών και η συνειδητή διάθεση πελατειασμού από τους υπόλοιπους.

Αμύνονται επιτιθέμενοι. Σου λέει, έτσι και χαλαρώσουμε, το χάσαμε το παιχνίδι. Και το πολιτικό σύστημα θα μας ξεχάσει και οι υπόλοιποι, οι αδιόριστοι, οι «πληβείοι» θα ξεσηκωθούν. Ξέρουν καλά ότι η ευγένεια, η προσήλωση στο καθήκον, η συνέπεια, η εντιμότητα και ένα σωρό άλλες «αντιαξίες» του δικού τους αξιακού κώδικα, θα αποδειχθούν ο «Δούρειος Ίππος» που θα φέρει την πτώση της «Τροίας».

Και για να μην παρεξηγηθώ, με τον «κυνισμό» μου, επιβεβαιώνω πως κάθε δημόσιος υπάλληλος είναι ακριβώς έτσι, όπως τον περιγράφω. Αντίθετα, αυτοί που διαθέτουν συνείδηση του ρόλου τους δεν είναι «δημόσιοι υπάλληλοι» αλλά απλά υπεύθυνοι άνθρωποι. Προφανώς δεν είναι λίγοι αλλά, όπου και να τους έβαζες να δουλέψουν, το ίδιο ακριβώς θα έκαναν. Γιατί η προσωπική τους παιδεία και η ατομική τους αξιοπρέπεια δεν τους δίνει περιθώρια για κάτι άλλο, παρά για επαγγελματισμό και ευθύνη απέναντι στην κοινωνία.

Και για να παρεμείνουν καλοί καταβάλουν διπλή προσπάθεια σε ένα σύστημα που θέλει με το ζόρι να τους κάνει κακούς. Σε ένα κύκλο παραγόντων που δημιουργούν όλες τις αιτίες για να δημιουργηθεί ο άνθρωπος που τιμωρεί τον συνάνθρωπό του.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα μας τιμωρούν πάντα, όσο θα αισθάνονται ανασφάλεια, φοβία και αδυναμία ρόλων. Κι όλα αυτά, σ΄έναν κόσμο που όσο και να θέλει το κράτος να τον ακινητοποιεί, αυτός θα εξελίσσεται και θα προβάλλει τις απαιτήσεις του…

Περισσότερα | Σχολιάστε

Το NATO δεν προτίθεται να εμπλακεί ή να διαμεσολαβήσει για την επίλυση των διενέξεων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας στο Αιγαίο, διαμήνυσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο Γενς Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε πως προσδοκά την επίλυση των διαφορών που υπάρχουν σε «κάποια θέματα» σε διμερές επίπεδο, και στο πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας.

«Αυτό δεν είναι ζήτημα για το NATO, είναι κάτι που πρέπει να διευθετηθεί μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας πως οι δύο χώρες είναι σύμμαχοι και συμβάλλουν στην συλλογική ασφάλεια των μελών NATO.

«Η Ελλάδα και οι Τουρκία είναι δύο πολύ σημαντικοί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, ήδη από το 1952. Και οι δύο χώρες συμβάλλουν στην κοινή άμυνά μας. Περιμένω οι διαφορές που βλέπουμε σε ορισμένα ζητήματα να επιλυθούν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο πνεύμα των σχέσεων καλής συνεργασίας. Καλωσορίζω λοιπόν την πρόσφατη επικοινωνία των πρωθυπουργών των δύο χωρών, οι οποίοι συμφώνησαν να λύσουν αυτές τις διαφορές μέσα από τον διάλογο», δήλωσε ο γενικός γραμματέας.

 

Περισσότερα | Σχολιάστε

Δείπνο προς τιμήν του Νίκου Κοτζιά παρέθεσε την Τρίτη το βράδυ ο ομόλογός του της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς στο πλαίσιο της επίσκεψης του έλληνα υπουργού στο Βελιγράδι, με τον Ντάτσιτς να επιφυλάσσει μια μουσική έκπληξη στον Νίκο Κοτζιά.

O Σέρβος ΥΠΕΞ πήρε το μικρόφωνο, και τραγούδησε το γνωστό «Μη μού θυμώνεις μάτια μου», προκαλώντας έκπληξη στον κ. Κοτζιά, ο οποίος όμως κατόπιν αποδέχθηκε την… πρόκληση και oι δυο τους έκαναν ένα «τραγουδιστικό δίδυμο».

Ο Ντάτσιτς, μάλιστα, πάνω στο κέφι, δεν παρέλειψε να προχωρήσει και στο «απαραίτητο»... σπάσιμο πιάτου.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Κοτζιάς είχε μια παραγγελιά για τον σέρβο ομόλογό του: Να του τραγουδήσει το σερβικό τραγούδι «Tamο Daleko» (Είναι μακριά) λέγοντάς του, σύμφωνα με την εφημερίδα BLIC, ότι είναι το πιο ωραίο τραγούδι του κόσμου.

Με πληροφορίες από skai.gr

Περισσότερα | Σχολιάστε

Τα σχόλια του χρήστη Aigeas787

Σ' έσκισε ο Γιασικεβίτσιους και ήρθες ματωμένη ε;
Περαστικά. Pipocol των 500mg να πάρεις. Δυο φορές τη μέρα μετά το φαγητό.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Aigeas787
16/04/2018, 22:27

we shall fight on the seas and oceans, we shall fight with growing confidence and growing strength in the air, we shall defend our island, whatever the cost may be. We shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the hills; we shall never surrender!

Περισσότερα | Σχολιάστε

το εκπληκτικό στη φωτογραφία είναι ότι έχουν και οι 2 φάτσα βλάκα πόντιου. Καλά κι ο Ερντογάν. Αλλά είναι από μόνο του ψιλοτρομακτικό.

Περισσότερα | Σχολιάστε
Aigeas787
16/04/2018, 16:16

Ρε όνομα έχεις μακεδονομάχε;
Πως θα καταταγείς στον στρατό των αντρών;
Θα πλέκεις κάλτσες στις αγορές;

Περισσότερα | Σχολιάστε