LIBERALL
THINK TANKST
FORUMF
ΥΓΕΙΑY
ARTNEWSA
Σάββατο 21/04/18
2ος χρόνος, ημέρα 902η

Επιστροφή στο forum Φιλελεύθερο forum forum@liberal.gr

Διαχειριστές: Μπάμπης Εγγλέζος Πρόεδρος ΣΕΔ & Νίκος Οικονομόπουλος Αντιπρόεδρος ΣΕΔ

Aigeas787
Μέλος

Οι πατριώτες του Πάσχα

Ξεκινάς την ημέρα σου με έναν άλφα τρόπο και στα ξαφνικά όλα ανατρέπονται. Βγαίνει κοτζάμ πρωθυπουργός της Τουρκίας και μας λέει ότι κατέβασαν την ελληνική σημαία από τον Μικρό Ανθρωποφάγο. Κι ύστερα μαθαίνεις ότι πρόκειται για έναν βράχο όπου τρεις νέοι αποφάσισαν να υψώσουν την ελληνική σημαία, στην διάρκεια των πασχαλινών τους διακοπών στους Φούρνους. Το λες και πατριωτισμό...

Καθαρές κουβέντες! Δεν ξέρω τι στο καλό έχει ο κάθε ένας από εμάς στο κεφάλι του, αλλά την εξωτερική πολιτική της χώρας την ασκεί η υπεύθυνη κυβέρνηση και όχι ο κάθε ένας από εμάς. Είναι ελληνικό έδαφος ο Μικρός Ανθρωποφάγος; Ναι! Αλλά ας μας πει κάποιος έναν λόγο για να αρχίσουμε αυτή την συζήτηση σε αυτή ειδικά την περίοδο; Τι και ποιον εξυπηρετεί;

Οι τρεις εκδρομείς απέδειξαν σε όλους πόσο μάγκες είναι. Ή τουλάχιστον αυτό μπορεί να πιστεύουν. Το ίδιο είχε γίνει κι άλλες φορές στο πρόσφατο παρελθόν και όχι με τα καλύτερα αποτελέσματα. Και σε αυτές τις περιπτώσεις τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Όλοι ξέρουν τι συμβαίνει με τις βραχονησίδες. Υπάρχει, λοιπόν, κυβέρνηση για να χειριστεί το θέμα. Για να αποφασίσει αυτή πότε θα κάνει την επόμενη κίνηση.

Και δεν έχουμε το δικαίωμα να βάζουμε την ελληνική σημαία σε όποιο σημείο της ελληνικής επικράτειας θέλουμε; Η απάντηση είναι πως όχι! Και σε όποιον αρέσει. Νομίζουμε όμως ότι τα πράγματα δεν θα είχαν φτάσει σε αυτό το σημείο αν οι τρεις νέοι ήσαν υποχρεωμένοι να στελεχώσουν ένα φυλάκιο στον Μικρό Ανθρωποφάγο. Διότι όταν υψώνεις την ελληνική σημαία σε έναν βράχο, σε ένα βουνό, οπουδήποτε, θα πρέπει και να την προστατεύσεις. Από τον αέρα, από τα κύματα, από τον εχθρό. Τι σόι πατριωτισμός είναι αυτός που υψώνουμε την σημαία κι ύστερα την αφήνουμε μόνη και απροστάτευτη; Τι ήθελαν να δείξουν οι τρεις πατριώτες; Ότι είναι πιο πατριώτες από όλους τους άλλους; Τι διεκδικούσαν; Πέντε λεπτά δημοσιότητας; Τα έχουν!

Ασφαλώς και είναι προβληματικό το γεγονός ότι ολόκληρη η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας ασχολείται με τον Μικρό Ανθρωποφάγο. Γι αυτό πρέπει να σταματήσουν οι καταδρομικές ανοησίες. Επειδή ακριβώς διανύουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο και δεν χρειάζεται να την κάνουμε ακόμη πιο δύσκολη απ' ότι είναι.

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr

Περισσότερα
Σελίδα 2 από 2
Aigeas787
Μέλος
#13

we shall fight on the seas and oceans, we shall fight with growing confidence and growing strength in the air, we shall defend our island, whatever the cost may be. We shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the hills; we shall never surrender!

Περισσότερα
sotos_k
Μέλος
#15

Στο πεδίο του Άρεως, μπορούμε να βάλουμε σημαία Θανάση μου..;;;

Είναι "ελληνική επικράτεια", η απαγορεύεται...;;;!!!!

Περισσότερα
Thytis
Μέλος
#16

Στο πεδίο του Άρεως... την καινε την σημαια τα παιδια ...οι συριζομαλακοαναρχικοι φιλοι των παιδιων του βουτση.... Δεν ενδεικνυται λοιπον.... για να μην προκαλουνται..

Περισσότερα
ΚΙΚΕΡΩΝ
Μέλος
#17

Ο Θανάσης εχει ενα δικιο λεγοντας οτι το δικαίωμα της εξωτερικης πολιτικής το ασκει το κράτος κι όχι οι πολίτες του !

Που εχει άδικο και δεν το καταλαβαίνει ? Οτι τα αλλοτε ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ κατηντησαν θεμα ....ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ !!!

Περισσότερα
Κάντε είσοδο για να σχολιάσετε