myAlgos: Online επικοινωνία γιατρών και ασθενών για συντονισμένη αντιμετώπιση χρόνιων παθήσεων

myAlgos: Online επικοινωνία γιατρών και ασθενών για συντονισμένη αντιμετώπιση χρόνιων παθήσεων

Το myAlgos, είναι μια πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα της ηλεκτρονικής διασύνδεσης του ασθενή και των θεραπόντων γιατρών του, για τη βέλτιστη διαχείριση των χρόνιων παθήσεών του. Διαθέτει ξεχωριστή εφαρμογή για mobile συσκευές, συμβατή με iOS και Android. Η εταιρία που ανέπτυξε το ηλεκτρονικό σύστημα myAlgos, είναι η Hermes Healthcare, σε μια προσπάθεια να παρέχει, όπως μας εξήγησε ο ιδρυτής της κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος, μια ολοκληρωμένη λύση στην εξ αποστάσεως παρακολούθηση και διεπιστημονική διαχείριση ασθενών με χρόνιες παθήσεις.

Το myAlgos, που διακρίθηκε στον 10ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας, επιτρέπει τη διαδικτυακή επικοινωνία ομάδας γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, των οποίων η συνέργεια είναι απαραίτητη σε ασθενείς με ένα ή περισσότερα χρόνια νοσήματα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα προβλήματα της υγείας τους. Παρέχει σε ιατρούς, ασθενείς και φροντιστές ένα ηλεκτρονικό περιβάλλον συνεργασίας, όπου αυτοματοποιημένες διαδικασίες και ένας mobile virtual assistant καλύπτουν τις διαφορετικές ανάγκες τους σε πληροφορίες και τους επιτρέπουν την αντιμετώπιση χρόνιων παθήσεων μέσω της συνεργασίας τους.

Το σύστημα αρχικά σχεδιάστηκε για τη διαχείριση περιστατικών χρόνιου πόνου, ενώ αργότερα εξελίχθηκε σε μια ολοκληρωμένη λύση για τη διαχείριση χρόνιων ασθενειών. Μέσω της πλατφόρμας οι ασθενείς ενθαρρύνονται να συμμετέχουν ενεργά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της υγείας τους, ενώ οι ιατροί αποκτούν πληροφορίες ζωτικής σημασίας ώστε να σχεδιάσουν με ακρίβεια τις ενδεδειγμένες εξατομικευμένες θεραπείες που αρμόζουν στον κάθε ασθενή.

Η εταιρία κατάφερε με ίδια κεφάλαια να ολοκληρώσει το σύστημα myAlgos και να επιτύχει τις πρώτες επιστημονικές και επιχειρηματικές συνεργασίες.

Συγκεκριμένα, έχει ήδη ξεκινήσει επιστημονική συνεργασία με την 3η Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» και την Πνευμονολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Γ. Παπανικολάου”, ενώ αναμένεται και η ολοκλήρωση συμφωνίας με το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) για την επέκταση στη βρετανική αγορά.  Στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Ιπποκράτειο, έχουν ενταχθεί στο σύστημα myAlgos περίπου 200 ασθενείς και τα πρώτα στοιχεία είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά.

Στα επόμενα βήματα της Hermes Healthcare περιλαμβάνεται η πρωτοβάθμια περίθαλψη, με την αξιοποίηση των εφαρμογών από μεγάλες εταιρίες, για τη διασφάλιση της υγείας και ευεξίας των εργαζομένων τους ή από ασφαλιστικές εταιρίες για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων τους σε θέματα εξωνοσοκομειακής περίθαλψης.