8ος χρόνος, ημέρα 2437η
Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022

«Σίγουρα δίπλα σας», σε όλες τις διαστάσεις

«Σίγουρα δίπλα σας», σε όλες τις διαστάσεις

«Σίγουρα δίπλα σας»! Είναι ένα μήνυμα που σίγουρα έχετε ακούσει, αφού αφορά το κεντρικό moto της Groupama Ασφαλιστικής. Και ταυτόχρονα εμπεριέχει τη φιλοσοφία και πρακτική της μεγάλης ασφαλιστικής για τους πελάτες της. Την ίδια στιγμή, όμως μέσα από το ίδιο μήνυμα η Groupama περνά και την πολυεπίπεδη δράση της προς την ελληνική κοινωνία, την οποία η ασφαλιστική αντιλαμβάνεται ως δεδομένη και φυσική προέκταση της επαγγελματικής της δραστηριότητας στις ασφαλίσεις.

Η Groupama, είναι ένας όμιλος με πρωταγωνιστικό ρόλο στην ασφαλιστική αγορά, ο οποίος, όμως ταυτόχρονα δημιουργεί επιπρόσθετη αξία για τους πελάτες της, συμμετέχει στο κοινωνικό γίγνεσθαι της χώρας και διανέμει σημαντικό κοινωνικό μέρισμα.

Δεν είναι τυχαίο, ότι η Groupama Ασφαλιστική, από το 2008 μέχρι σήμερα, αγκαλιάζει θερμά την προσπάθεια των Παιδικών Χωριών SOS. Τα Παιδικά Χωριά SOS δεν χρειάζονται συστάσεις, καθώς δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό εδώ και πολύ καιρό, προσφέροντας την προστασία μιας νέας οικογένειας στα παιδιά που στερούνται τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών.

Για τον λόγο αυτό, η Groupama, στο πλαίσιο της πολυετούς στήριξης, προς τον οργανισμό διοργανώνει και χρηματοδοτεί πρωτότυπες ενέργειες, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για την προσφορά τους. Παράλληλα, συγκεντρώνει κεφάλαια για την υλοποίηση συγκεκριμένων έργων, όπως για παράδειγμα την αποπεράτωση νέου χωριού στη Θράκη (2008) ή γενικότερα για την ενίσχυση του οργανισμού στην Ελλάδα (από το 2009 μέχρι και σήμερα).

Φέτος, συμπληρώνοντας το 14ο έτος συνεισφοράς προς τα Παιδικά Χωριά, η χορηγία της Groupama Ασφαλιστικής θα διατεθεί τόσο για την κάλυψη των αναγκών του Ξενώνα Βρεφών SOS, όπου φροντίζονται κακοποιημένα ή παραμελημένα βρέφη και νήπια, όσο και για την ενίσχυση του προγράμματος αναδοχής, προκειμένου όλο και περισσότερα παιδιά να μεγαλώσουν με μία οικογένεια. Πρόθεση της εταιρείας είναι, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, να στείλει ένα μήνυμα αγάπης, αισιοδοξίας και αλληλεγγύης για την πιο ευάλωτη κοινωνικά ομάδα, τα παιδιά χωρίς οικογένεια.

Ειδικότερα, ο Ξενώνας Βρεφών SOS αναλαμβάνει την προστασίας παιδιών (0 έως 5 ετών), που βρίσκονται σε κίνδυνο και χρήζουν άμεσης παρέμβασης, προσφέροντάς τους την απαραίτητη φροντίδα και ασφάλεια. Προτεραιότητα αποτελεί η ασφαλής επιστροφή τους στο οικογενειακό τους περιβάλλον, μέσα από την παροχή εξειδικευμένων ψυχοκοινωνικών και ψυχοθεραπευτικών υπηρεσιών. Ακόμα, όμως και αν αυτή δεν γίνεται εφικτή, ο οργανισμός, μέσα από την Υπηρεσία Αναδοχής, φροντίζει για την εξεύρεση μιας κατάλληλης οικογένειας με Αναδοχή ή Υιοθεσία, πάντα σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές.

Το 2022, η Groupama Ασφαλιστική συνεχίζει και την πολύχρονη συνεργασία της με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς». Για τη φετινή χρονιά, αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ασφαλώς Ποδηλατώ», που θα πραγματοποιηθεί σε 14 σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Αττική.

Το «Ασφαλώς Ποδηλατώ» είναι ένα από τα μακροβιότερα προγράμματα του Ι.Ο.ΑΣ. και απευθύνεται σε μαθητές της Δ’, Ε’ & ΣΤ’ τάξης του δημοτικού. Στοχεύει αφενός στην εξοικείωση των παιδιών με τα ειδικά θέματα που αφορούν το ποδήλατο και τον ποδηλάτη και αφετέρου στην καλλιέργεια μιας ευρύτερης κουλτούρας οδικής ασφάλειας, η οποία ξεκινά ήδη από τη χρήση του πρώτου τους οχήματος. Μέσα από τα βιωματικά εργαστήρια του Ι.Ο.ΑΣ., τα παιδιά μαθαίνουν με ευχάριστο τρόπο τους σωστούς κανόνες κυκλοφορίας, εμπεδώνουν τα καίρια ζητήματα ασφάλειας του ποδηλάτη, ενώ παράλληλα ανακαλύπτουν τα μυστικά ενός φιλικού προς το περιβάλλον τρόπου μετακίνησης.

Η προσφορά της Groupama Ασφαλιστική στην ευρύτερη προσπάθεια της οδικής ασφάλειας, με στόχο να μειωθούν τα θύματα των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας, συνεχίζεται με την υποστήριξη του Πανελλήνιου Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων & Στήριξης ΑΜΕΑ «Αγάπη για Ζωή». Στο πλαίσιο αυτό η Groupama βρίσκεται και φέτος στο πλευρό του Συλλόγου, συνεισφέροντας οικονομικά στην αγορά ειδικών αναπηρικών αμαξιδίων προς διευκόλυνση των θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων.

Ο Σύλλογος «Αγάπη για Ζωή» έχει επιδείξει από το 2015 αξιοσημείωτο έργο, με προεξέχουσα πρωτοβουλία τη -γνωστή σε όλους- συλλογή πλαστικών καπακιών, με την ανακύκλωση των οποίων συγκεντρώνεται το ποσό για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων. Ο Σύλλογος έχει καταφέρει έτσι να ενημερώνει για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, να προσφέρει σε όσους απέκτησαν σοβαρά κινητικά προβλήματα ως απόρροια αυτών και παράλληλα να αφυπνίσει το ευρύ κοινό για την αξία της ανακύκλωσης.

«Δίπλα σας» και στα δύσκολα

Το μήνυμα «δίπλα σας» αφορά βέβαια και τις κρίσιμες στιγμές για την ελληνική κοινωνία. Στις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, η Groupama Ασφαλιστική προέβη σε μία σειρά πρωτοβουλιών για την ταχύτερη εξυπηρέτηση και ανακούφιση των πληττόμενων ασφαλισμένων της, αλλά και για την έμπρακτη συνεισφορά στην προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος που καταστράφηκε.

Η Εταιρεία ενεργοποίησε άμεσα ειδικές γραμμές εξυπηρέτησης για τα αιτήματα αποζημίωσης και αποκατάστασης ζημιών από πληγείσες περιοχές της χώρας, με απόλυτη προτεραιότητα, ενώ εξειδικευμένοι συνεργάτες βρέθηκαν επί τόπου στη διάθεση των πυρόπληκτων πελατών της για καταγραφή ζημιών και την αντίστοιχη ταχεία προώθηση των αιτημάτων τους με σκοπό την αμεσότερη ικανοποίηση τους.

Επιπλέον, η εταιρεία προσέφερε το ποσό των €50.000 για σκοπούς αναδάσωσης στις πληγείσες περιοχές, ενώ η διαδικασία ανανέωσης ασφαλιστηρίων συμβολαίων των κλάδων Πυρός, Αυτοκινήτου και Υγείας για όσους ασφαλισμένους επλήγησαν με ολική καταστροφή της πρώτης τους κατοικίας πραγματοποιήθηκε απευθείας από την εταιρεία χωρίς καμία περαιτέρω χρέωση, και με ισχύ ως τα τέλη του 2021.

Groupama Ασφαλιστική Sailing Team

Η Groupama Ασφαλιστική εκφράζει ταυτόχρονα και την εξωστρέφεια της Ελλάδας. Και σε αυτό το πλαίσιο ανέλαβε από το 2016 τη χορηγία του πρωταθλητή ιστιοπλοΐας Δημήτρη Παπαδημητρίου. Ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, έχει αποσπάσει πολύ σημαντικές διακρίσεις τα τελευταία χρόνια σε αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, κατακτώντας χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Επίσης η εταιρεία έχει αναλάβει και τη χορηγία του νεαρού ιστιοπλόου Δημήτρη Μπήτρου από το 2018, ενός νεαρού πολλά υποσχόμενου αθλητή. Μέσω αυτών των χορηγιών, η Groupama Ασφαλιστική εδραιώνει την πεποίθησή της στις αξίες της, υποστηρίζοντας Έλληνες αθλητές στις προσπάθειές τους για να κάνουν περήφανη τη χώρα μας.